Friss hírek

Esős időmérő várhat az F1-es mezőnyre hétvégén

Jelentősen növelheti az izgalmakat a Forma-1-es Stájer Nagydíjon a változékony időjárás – a jelenlegi előrejelzések szerint szinte biztos, hogy a szombati időmérőt vizes pályán rendezik majd meg.

Az évadnyitó Osztrák Nagydíjon kedvező körülmények fogadták a száguldó cirkusz mezőnyét: csupán a pénteki nyitóedzés előtt áztatta eső a spielbergi pályát, a hétvége nagy részét így száraz aszfalton teljesíthették a versenyzők.

A királykategória erre a hétvégére is Ausztriában maradt: a Red Bull Ringen ezúttal a Stájer Nagydíjat rendezik meg, és úgy tűnik, ezúttal az időjárás is szerepet oszt magának!

A jelenlegi meteorológiai előrejelzések szerint a pénteki két szabadedzést még száraz aszfalton rendezik meg: a nyitónapon 26-29°C-os hőmérséklet vár az F1-es mezőnyre, szombatra azonban jelentősen megváltozik a helyzet.

Az időjósok szerint szinte egész nap eső áztatja majd a spielbergi pályát, így nemcsak a délben kezdődő utolsó szabadedzést, hanem a kvalifikációt is vizes aszfalton rendezhetik, ami csak fokozhatja az izgalmakat és a kiszámíthatatlanságot. A hőmérséklet is jelentősen lecsökken az időmérő napjára, 18°C körüli maximumokat jósolnak, a gumikezelés szempontjából tehát fel lesz adva a lecke a csapatoknak.

Főleg annak tudatában, hogy vasárnap ismét több lesz a napsütés, és a hőmérséklet is néhány fokkal magasabbra kúszik. Eső vasárnapra nem várható, így a szezon második futamát is száraz pályán teljesítheti a mezőny.

Az F1-es Stájer Nagydíj TV-közvetítéseit ide kattintva nézheted meg!

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Esős időmérő várhat az F1-es mezőnyre hétvégén
Hornert nem lepte meg Binotto Ferraritól való távozása
Ricciardo a McLarenről: Volt egy olyan sejtésem, hogy valami készül
Verstappent választották az év autóversenyzőjének
FIA-elnök: A Red Bull fair büntetést kapott, noha a riválisok vért akartak!
Verstappen elárulta, melyik volt a leggyengébb hétvégéje idén

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!