Friss hírek

Ezért hosszabbított a Ferrari Räikkönennel

Fotó: Scuderia Ferrari

A Ferrari csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene meg van győződve arról, jól tették, hogy 2018 végéig meghosszabbították Kimi Räikkönen szerződését.

A finn kontraktusa az idei szezon végén járt volna le, a csapat azonban néhány hete 1 évvel meghosszabbította Räikkönen szerződését, kinek csapattársa jövőre is Sebastian Vettel lesz a maranellóiaknál.

Bár Räikkönen idén is sokkal kevesebb pontot gyűjtött a németnél, Arrivabene szerint jól tették, hogy hosszabbítottak a finnel.

„Hogy miért tettünk így, szerintem teljesen világos” – mondta a szakember.

„Az elmúlt 3 évben nagyszerűen tudtak együtt dolgozni. Nagyon jól érzik magukat együtt, élvezik, hogy a csapat tagjai, és ezt a pozitív szellemiséget ki tudják terjeszteni az egész csapatra. Szerintem semmi okot nem találnánk arra, hogy miért ne tartsuk őket együtt.”

Arrivabene hozzátette, meggyőződése, hogy Räikkönen elég gyors ahhoz, hogy versenyeket nyerjen, és egy „álma” válna valóra, ha a finn ismét a dobogó tetejére állhatna.

„Bizonyította, hogy Monacóban is képes lett volna rá. És Magyarországon is majdnem odakerült. Örülnék, ha Kimi nyerne egy versenyt a szezon során. Számomra egy álom lenne, mert nagyon keményen dolgozott az elmúlt 3 évben – ha tehát nyerni tud, annak nagyon fogok örülni.”

Räikkönen új szerződése a következő idény végéig szól, a Ferrarinak pedig vannak tehetséges fiataljai, akik akár már jövőre bizonyíthatnak a Forma-1-ben, méghozzá a Saubernél: Charles Leclercről, illetve Antonio Giovinazziról van szó.

„Ami a fiatalokat illeti, fejlődnek. A mi célunk pedig az, hogy kineveljük őket, és talán nálunk versenyezzenek a jövőben. Ez a végső cél. De előbb még bizonyítaniuk kell a Forma-1-ben, hogy megérdemlik” – mondta Arrivabene.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!