IMOLAGP

F1-es teszt: Vettel és Verstappen is a kavicságyban

TEST T2 BARCELLONA - MERCOLEDì 26/02/2020 - SEBASTIAN VETTEL 
© Scuderia Ferrari Press Office
A Ferrari versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztsorozatának ötödik napján. A német délelőttje nem ment simán, egy alkalommal a sóderágyba csúszott, de hasonlóan járt Max Verstappen is.

Vettel 1 perc 16,841 másodperces idővel áll az élen Barcelonában, a Ferrari versenyzője 48 körig jutott eddig, és 277 ezredmásodperccel előzi meg a Racing Point fiatal pilótáját, Lance Strollt.

Vettel nem sokkal az ebédszünet előtt az 5-ös kanyarban egy alkalommal a kavicságyat is meglátogatta, kicsúszása miatt pedig a piros zászlók is előkerültek.

A tesztnap egyébként nedves pályán vette kezdetét, éjszaka ugyanis eső áztatta a barcelonai pályát.

Vettelhez hasonlóan Max Verstappen is a kavicságyba csúszott: ő szintén az 5-ös kanyarban veszítette el uralmát autója felett, és az ő incidense után is előkerültek a piros zászlók.

A 3. helyen jelenleg Nicholas Latifi áll a Williamsszel, megelőzve Lando Norrist és az imént említett Verstappent. A Mercedes autójával Valtteri Bottas rótta a köröket, ő 47 kör megtétele után egyelőre a 6. helyen áll, délutánra pedig átadja a volánt Lewis Hamiltonnak.

A tesztnap végén természetesen jelentkezünk majd részletes beszámolónkkal.

A délelőtti eredmények Barcelonából:

Forrás: F1

A leggyorsabb körökben használt gumikeverékek:

Forrás: Pirelli

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!