F1: Három helyszínen is lehet idén szombati sprinfutam! - F1VILÁG.HU

F1: Három helyszínen is lehet idén szombati sprinfutam!

A Forma-1 Bizottsága csütörtökön szavaz majd arról, hogy már a 2021-es szezonban változtassanak-e bizonyos versenyhétvégék formátumán. Úgy tudjuk, a terv az, hogy az előttünk álló idényben három szombati sprintfutamot is megtartsanak.

A rövidebb szombati versenyek ötletét már korábban is többször felvetették, akkor azonban ezek rajtsorrendjét az egyéni pontverseny állásának fordított sorrendje határozta volna meg. A javaslat ellen főleg a Mercedes ágált, Stefano Domenicali, a Forma-1 nemrég kinevezett új elnök-vezérigazgatója viszont múlt héten egy lapinterjúban azt mondta, nem vetették el teljesen a sprintfutamok ötletét, a fordított rajtrács viszont szóba sem jöhet.

Úgy tudni, már az idei szezonban három helyszínen is lehet szombati sprintfutam, erről csütörtökön voksolnak majd a csapatok az F1 Bizottság következő ülésén. Ezeken a helyszíneken az időmérőt pénteken tartanák, ez határozná meg a szombati verseny rajtsorrendjét, míg a vasárnapi főverseny rajtfelállásáról a sprintfutam végeredménye döntene.

Az elképzelés persze még kidolgozás alatt van, így nem tudni például azt sem, hogy osztanának-e pontokat a szombati versenyeken, vagy éppen azt, hogy milyen gumiszabályok vonatkoznának rájuk. Mindezekről csütörtökön értekeznek majd.

A RaceFans.net című internetes lap úgy tudja, lehetséges helyszínként Kanada, Monza, illetve a brazíliai Interlagos merült fel.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!