Friss hírek

F1: Két verseny lehet Bahreinben, romlottak Portugália esélyei

A Forma-1 elnök-vezérigazgatója, Stefano Domenicali megerősítette, jó esély van arra, hogy a száguldó cirkusz mezőnye két versenyen is rajthoz állhat majd Bahreinben.

A 2021. évi világbajnoki sorozat március 28-án rajtol el a Bahreini Nagydíjjal, azt követően pedig majd Imolába látogat az F1-es mezőny. Hogy ezt követően hogyan alakul a program, az még nem világos, május 2-re ugyanis továbbra is fenntartanak egy időpontot.

Stefano Domenicali elárulta, a tervük az volt, hogy Portugáliába látogat majd el a mezőny, a koronavírus-járvány miatt viszont jelenleg úgy tűnik, hogy erre nincs lehetőség.

„Mindenki abban bízott, hogy 2021-re könnyebbé válik a helyzet. De sajnos nem ez a helyzet” – mondta a szakember a minap egy interjúban. „Mindennapi életünkben is óvintézkedésekre van szükség a vírus ellen, lezárásokra, bezárt határokra, utazási szigorításokra, még tiltásokra is.”

„Mi pedig próbálunk folyamatosan alkalmazkodni a helyzethez. Nemcsak B-tervünk van, hanem dolgozunk C-terven és D-terven is. A dolgok mai állása szerint meg tudjuk rendezni a tervezett világbajnoki futamot Imolában. Valójában a törölt vietnámi versenyt egy portugál futammal szerettük volna helyettesíteni május 2-án. De a helyzet Portugáliában romlott az elmúlt néhány hétben, és ez az oka annak, hogy nem jelentettünk be ottani versenyt.”

Domenicali azt mondja, jó esély van rá, hogy Bahreinben két versenye lesz a Forma-1-nek.

„Alternatív megoldás lehet, hogy a szezonnyitó után maradunk Bahreinben, és egy héttel később megtartunk ott még egy futamot, ahogy tettük azt 2020-ban is.”

Az már januárban kiderült, az idénynyitónak tervezett Ausztrál Nagydíjat novemberre kell halasztani, és szintén elmarad az áprilisra tervezett Kínai Nagydíj is. A sanghaji versenynek viszont még nincs új időpontja.

„Kína fontos számunkra, azonban a kormánytól azt az információt kaptuk, hogy nyárig nem akarnak jelentős nemzetközi eseményeket tartani” – mondta Domenicali.

Az F1-es versenynaptárat az alábbi linkre kattintva nézheted meg:

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!