F2-es baleset: Reagált az FIA, Correa szerint kiforgatták szavait - F1VILÁG.HU

F2-es baleset: Reagált az FIA, Correa szerint kiforgatták szavait

HIRDETÉS
Juan Manuel Correa, a tavalyi tragikus F2-es balesetben megsérült versenyző cáfolja, hogy kritizálta volna az FIA-t – szerinte korábbi nyilatkozatát nagyon félreértette a sajtó.
BAKU CITY CIRCUIT, AZERBAIJAN - APRIL 28: Juan Manuel Correa (USA, SAUBER JUNIOR TEAM BY CHAROUZ) during the Baku at Baku City Circuit on April 28, 2019 in Baku City Circuit, Azerbaijan. (Photo by Joe Portlock / LAT Images / FIA F2 Championship)

Correa tavaly a tragikus belgiumi Formula-2-es balesetben sérült meg, ahol versenytársa, Anthoine Hubert életét vesztette. Correát súlyos sérülésekkel szállították kórházba, majd egy londoni klinikára került, ahol kritikussá vált az állapota. 

Szerencsére állapota folyamatosan javult, és ma már rehabilitációját tölti, azonban még hosszú út áll előtte a teljes gyógyulásig

A héten bejárta a nemzetközi sajtót Correa nyilatkozata, amelyben azt mondja, a versenyt követően „az FIA részéről nem volt ott senki, nem volt ott valaki, hogy vigyázzon rám.” 

A fiatal pilóta nyilatkozatára azonnal reagált a spái versenypálya főorvosa: „Főorvosként és az FIA képviselőjeként folyamatosan kapcsolatot tartottam a kórházzal, és 2019. szeptember 2-án meg is látogattam Juan Manuelt, amikor túlesett a lábműtétjén” – mondta Christian Walen

„Ugyanezen a napon Gérard Saillant, az FIA orvosi bizottságának vezetője felvette a kapcsolatot Juan Manuel édesapjával, Juan Carlos Correával, és biztosította róla, hogy rendelkezésükre állnak” – folytatta a szakember. 

„Kedd reggel Juan Manuel olyan tüneteket mutatott, amelyek légzési problémára utaltak. Ugyanezen a napon a Correa család úgy döntött, hogy egy londoni speciális klinikára viszik őt, hogy a jobb lábát a lehető leghamarabb kezeltessék.”

Correa nemrégiben Instagramon tett közzé egy nyilatkozatot, amelyben leírja, szavait kiforgatták, és egyelőre nincs oka bírálnia az FIA-t – hiszen még a balesetről szóló jelentést sem látta. 

„Az igazság az, hogy sok állítást kontextuson kívül helyeztek, vagy egyszerűen nem voltak pontosak” – írja Correa. 

„Először is, nem mondtam véleményt a balesetet érintő semmiféle hanyagságról vagy nemtörődömségről. A vizsgálat még folyamatban van, és még mindig várok a végleges riportra a balesettel kapcsolatban.

Hirdetés

„Korai lenne bármilyen ítéletet hozni. Először meg kellene néznem a teljes jelentést ahhoz, hogy kérdéseket tehessek fel – aztán tudnék véleményt formálni.”

Habár hozzá kell tennem, hogy kicsit meglep, hogy ilyen sokáig elhúzódik a riport közzététele, biztos vagyok benne, hogy hamarosan nyilvánosságra hozzák, így elkezdhetem megérteni, hogy pontosan mi történt 2019. augusztus 31-én, Spában.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!