Friss hírek

Felipe baby, üdv a Formula-E-ben!

Felipe Massa, a Williams volt F1-es versenyzője úgy döntött, ősztől a Formula-E-ben folytatja autóversenyzői karrierjét.

Massa összesen 11 futamgyőzelmet szerzett a királykategóriában, ám tavaly év végén úgy döntött, visszavonul a sporttól. Arra viszont ígéretet tett, hogy az autósporttól nem hátrál, vagyis új kihívások elé fog nézni.

Már pár éve érdeklődöm ez az innovatív, előremutató irány iránt, amely folyamatosan növekszik” – nyilatkozta Massa a sportágról. „Különösen tetszik a megbeszélések formája, a városok központjaiban található pályák, valamint a szurkolókkal történő találkozás.”

„Felipe baby, üdv a Formula-E-ben!” – ezzel a kísérőszöveggel osztotta meg a Formula-E hivatalos oldala a hírt, amelyben bejelentették, hogy Massa a 2018-2019-es szezonban a Venturi csapatnál fog versenyezni.

A brazil pilóta a hónap végén fog részt venni egy teszten, amellyel folytatja a felkészülést a 2018-2019-es szezonra.

A Venturi istálló csapatfőnöke elmondta, megtiszteltetés számukra, hogy Massa csatlakozik hozzájuk: „Szükségem volt rá, a tapasztalatára, a sebességére és a nyitottságára. A Formula-E extrém komprex sportág. Felipe 15 éves F1-es tapasztalata határozottan lendületet fog adni számunkra.”

Massa egyébként akkor csatlakozik a sporthoz, amikor bemutatják az új generációs versenygépeket: ezek már sokkal erősebb autók lesznek, valamint képesek lesznek arra, hogy a teljes versenytávot kibírják, így a pilótáknak nem kell autót váltaniuk futam közben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!