Orosz Nagydíj
Next
Prev

Ne maradj le! Ez történik az Orosz Nagydíj helyszínén, Szocsiban!

Fernando Alonso nehéz időmérőre számít

Fernando Alonso nem számít könnyű folytatásra, és biztos benne, hogy komoly kihívást tartogat majd számára a holnapi időmérő edzés, miután igen gyengén teljesített csapata a pénteki edzéseken Ausztráliában.

Fernando Alonso nem számít könnyű folytatásra, és biztos benne, hogy komoly kihívást tartogat majd számára a holnapi időmérő edzés, miután igen gyengén teljesített csapata a pénteki edzéseken Ausztráliában.

A sport kétszeres világbajnoka, aki egy év kihagyás után visszatért egykori csapatához, két másodperccel lemaradva a tempót diktáló Hamilton mögött, csak a tizenharmadik helyen végzett a második edzésen Melbourne-ben.

Alonso ugyan elégedett volt az R28-as hosszú etapokon nyújtott teljesítményével, úgy gondolja, hogy csapatának még sokat kell fejlődnie az első körökben.

“Még túl korai lenne előzetes jóslatokba bocsátkozni” – mondta a spanyol versenyző a riportereknek a pénteki edzéseket követően. “Az első tréningen jobban szerepeltünk, mint a másodikon, de egy kissé le vagyunk maradva. Azonban továbbra sem tudjuk pontosan, hol is állunk a többiekhez képest.”

“Az egykörös teljesítményünkön viszont minél előbb javítanunk kell, mert jelenleg nem a legjobb. A hosszú etapok alatt jók vagyunk, viszont mindent ki kell hoznunk magunkból az első körökben.”

“Továbbra sem vagyunk biztosak abban, hogy miként fogunk szerepelni a hétvégén, ám egy biztos, nem lesz egyszerű számunkra a holnapi időmérő. A szombati harmadik szabadedzésen keményen kell dolgoznunk azon, hogy javítsunk az első körökben nyújtott teljesítményünkön, máskülönben nem lesz esélyünk a kvalifikáción.”

Alonso egyébként abszolút reálisan látja az esélyeit, és már most megbarátkozott azzal a gondolattal, hogy nagy valószínűséggel nem fog tudni harcba szállni a győzelemért a vasárnapi futamon.

“Nem is olyan nehéz megszokni ezt a helyzetet” – mondta. “Mindenki saját magának tűz ki célokat, és tudom, hogy a győzelem, sőt még a dobogós helyek sem jöhetnek szóba. Már annak is nagyon fogok örülni, ha bejutunk az időmérő utolsó etapjába. Pontokkal szeretnénk elhagyni a helyszínt.”

“Malajziában majd meglátjuk, miként fekszik a pálya az autóinknak. Minden egyes verseny új kihívást és célokat tartogat. Versenyről versenyre szeretnénk javítani a teljesítményünkön. Néhány futam után pedig tiszta képet kaphatunk arról, mennyivel vagyunk elmaradva az élen állóktól” – tette hozzá Alonso.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS