Orosz Nagydíj

Ferrari: Csak egy kis időre van szükségünk

Csak némi időre van szüksége a Ferrari Forma-1-es csapatának ahhoz, hogy visszatérjen a csúcsra – ezt mondta a minap az olasz istálló csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene.


Csak némi időre van szüksége a Ferrari Forma-1-es csapatának ahhoz, hogy visszatérjen a csúcsra – ezt mondta a minap az olasz istálló csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene.

A maranellói gárda győzelmi reményekkel vágott neki a 2016-os évadnak, és bár a szezon ígéretesen indult, lendülete elfogyott a bajnokság előrehaladtával, és jóformán esélye sincs arra, hogy harcba szálljon a Mercedesszel.

A Ferrari hazai versenyén, az Olasz Nagydíjon egy 3. és egy 4. helyet szerzett, a monzai eseményen pedig jelen volt az istálló elnöke, Sergio Marchionne is, aki korábban kifejtette, aki nem teljesít 100 százalékon, az távozhat a csapattól.

Maurizio Arrivabene az elnök üzenetével kapcsolatban elárulta, továbbra is élvezik Marchionne bizalmát, és biztos abban, hogy hamarosan ismét a győzelmekért harcolhatnak.

„Azt mondta, változásokat lát azóta, hogy itt van, és hogy szolid a struktúra” – mondta a szakember.

„Éppen elég szakember van a Ferrarinál ahhoz, hogy a megfelelő irányba haladjunk, és bár véleményem szerint egyáltalán nem elégedett az idei eredményekkel, látja a fejlődést, és a jövővel szeretne foglalkozni.”

A csapatnak nem volt könnyű dolga idén, már csak azért sem, mert év közben távozott technikai igazgatója, James Allison. Arrivabene mindazonáltal úgy érzi, sikerült összekapniuk magukat az elmúlt időszakban.

„Természetesen nem sikerült elérnünk az idei célokat, de azt gondolom, 1 hónappal ezelőtt sikerült elkapnunk a fonalat. Hoztunk bizonyos intézkedéseket, és az utóbbi két versenyen már jobban mentek a dolgok. A légkör igazán pozitív csapaton belül, mindenki izgatottan várja a következő versenyt és a jövő évet.”

„Jó irányba haladunk, csak egy kis időre van szükségünk, ennyi az egész.”

1

Bár a mezőny nagy része már a 2017-es fejlesztésekre fókuszál, a Ferrari csapatfőnöke kifejtette, mindent megtesznek azért, hogy idén is jó eredményeket érjenek el.

„Ha az ember egy olyan csapatnál dolgozik, amit Ferrarinak hívnak, soha nem adhatja fel. Ez a mi értékünk – ugyanakkor ez is jelenti a nyomást számunkra. A jövő év természetesen nagyon fontos, jönnek az új szabályok, szóval komoly energiát fektetünk az aerodinamikába.”

„De ez egy olyan csapat, mely soha nem adja fel. Ez a filozófiánk, és az a csoport, mely ma az F1-ben tevékenykedik, nem akar leállni. Természetesen meg kell találnunk a megfelelő egyensúlyt, jól kell kezelnünk a kialakult helyzeteket, de megvannak a megfelelő szakemberek ahhoz, hogy ezt megcsináljuk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS