Ferrari: Eddig jól állunk - F1VILÁG.HU

Ferrari: Eddig jól állunk

HIRDETÉS
Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke úgy érzi, elegendő adatot gyűjtöttek a Forma-1-es bahreini teszten annak érdekében, hogy a szezonnyitóig megfelelő elemzéseket és fejlesztéseket hajtsanak végre.
FERRARI F1 TEST BAHRAIN - SABATO 13/03/2021
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Charles Leclerc

Vasárnap, a bahreini teszt utolsó napjának délelőttjén Charles Leclerc körözött a Ferrari SF21-es versenygépével, míg délután Carlos Sainz kapott lehetőséget a csapattól. 

Binotto elmondta, egyelőre nem koncentrálnak ellenfeleikre, csak a saját programjukkal foglalkoznak, és úgy érzi, már most elegendő adatot gyűjtöttek a következő heti hatékony munkához. 

„Tudtuk, hogy ilyen kevés tesztidővel nagyon intenzív lesz a program” – mondta Binotto. „De tulajdonképpen minden simán ment. Teljes mértékben az autó viselkedésére koncentráltunk és adatokat gyűjtöttünk, amiket a következő napokban kiértékelünk. Elegendő kilométert tettünk meg.

„Fontos volt az is, hogy Carlos Sainz jól beilleszkedjem, és ezen a téren is jól állunk, ebben segített a fioranói teszt is, és Carlos és Charles nagyon jól működnek együtt. Eddig a versenyzők szempontjából is minden a tervek szerint halad.

„Nem jobbra meg balra nézelődünk, az adatgyűjtésre koncentrálunk a különböző helyzetekben. A szél is torzítja a képet, az ellenfelekkel még korai lenne foglalkoznunk.”

Sainz a délután folyamán hosszú etapokat teljesít a Ferrarival, azonban már a lágyakkal is körözött: a spanyol pilótát azonban problémák hátráltatják, ugyanis 4-es fokozatban ragadt a váltója, ami miatt a bokszba kellett hajtania. 

„Minél többet köröz majd, ez azt jelenti, hogy hosszú etapokat teljesít magas üzemanyagszint mellett és a kemény gumikkal” – nyilatkozta Binotto a délutáni programról. „De azt is tervezzük, hogy a lágy gumikkal és kevés üzemanyaggal is kigurul, hogy jobban érezze majd az autó kezelhetőségét az időmérőn.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!