Ferrari: Furcsa lesz az F1-es Olasz Nagydíj a szurkolóink nélkül - F1VILÁG.HU

Ferrari: Furcsa lesz az F1-es Olasz Nagydíj a szurkolóink nélkül

HIRDETÉS
Mattia Binotto, a Ferrari F1-es csapatfőnöke már most belegondolt abba, mennyire furcsa lesz az Olasz Nagydíj, ha nem mehetnek nézők az istálló hazai nagydíjhétvégéjére.
Sebastian Vettel, Ferrari, Italian Grand Prix 2019, Monza, Saturday

A jelenlegi információk szerint az európai nagydíjak zárt kapusak lehetnek, és amennyiben ezen nem változtatnak, az Olasz Nagydíj is meglehetősen furcsa körülmények között zajlik majd: a monzai futam a fergeteges hangulatról híres, ahol a Ferrari hazai rajongói igazi ünnepséget rendeznek a pályán. 

Binotto elmondta, nagyon örül, hogy hamarosan újra pályára gurulhatnak, és találkozhatnak munkatársaikkal, akiket már hónapok óta nem láttak.

„A sport a szenvedélyünk, és egy fontos része az életünknek. Ha újra felébred a sportélet, akkor az már az optimizmus jele, egy jelentős pillanat, egy újabb lépés a normalitás felé” – mondta Binotto. „Két különleges hónapot tudhatunk magunk mögött, sokak számára nehéz és fájdalmas volt, ahol a szokásaink felborultak.”

„Körülbelül egy hónap múlva újra a pályára megyünk, amikor Ausztriában egy furcsa szezon fog elkezdődni. Nyolc alkalommal versenyzünk Európában közönség nélkül, egy nagyon szigorú biztonsági protokoll mellett, hogy a Forma-1-es szakemberek egészségét garantálni tudjuk.”

Az már biztos, hogy az Olasz Nagydíjat szeptember 6-án rendezik, és egyelőre úgy tűnik, nézők nélkül. 

Egy olyan nagydíj, ahol nem lesz ott a tifosi a tribünökön, nagyon furcsa lesz. De örülünk, hogy újra azt csinálhatjuk, amit imádunk, és újra hallhatjuk, hogy felbőgnek a motorok” – folytatta a Ferrari csapatfőnöke. 

Olaszországban június 2. a köztársaság kikiáltásának nemzeti ünnepe, Binotto ez alkalomból elmondta, nagyon büszke rá, hogy világszerte képviselhetik az olaszokat a Ferrari neve alatt. 

„Amikor Olaszország ezen a napon ünnepel, akkor büszkék lehetünk a Ferrarinál arra, hogy képviselhetjük az országot a világban. Reméljük, hogy sok örömet fogunk adni a honfitársainknak, és segítünk nekik elfelejteni ezeket a nehéz hónapokat” – mondta a csapatfőnök. 

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!