Lépj be az F1Világ Paddockba és kövesd élőben a Szaúd-Arábiai Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Ferrari: Hamarosan beszélhetünk Mick Schumacher jövőjéről

Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke elárulta, hamarosan beszélgetnek Mick Schumacherrel a jövőjéről – a szakember szerint a következő „logikus” lépés egy Forma-1-es kiscsapat lehet a német számára.

Mick Schumacher második szezonját teljesíti a Forma-2-es sorozatban, ahol idén eddig négyszer állhatott dobogóra – győzelmet a 2020-as szezonban eddig nem sikerült szereznie, eddigi egyetlen elsőségét tavaly a Hungaroringen érte el. 

Binotto elmondta, a Ferrari versenyzői akadémiájának pilótája teljesíti az elvárt célokat a Forma-2-ben, így hamarosan beszélhetnek arról, hogy mi lesz vele a következő szezonban. 

„Az idei Forma-2-es szezonjában nagyon jól teljesít” – dicsérte Mick Schumachert a Ferrari csapatfőnöke, Binotto. 

„Az volt a feladata, hogy fejlődjön és előrelépéseket tegyen. Ezt teszi” – folytatta. „Hogy mit tervezünk vele a következő évben, arról hamarosan beszélünk vele.”

„Úgy gondolom, a következő logikus lépés először egy kisebb Forma-1-es csapat lenne, ahol mindent meg tud tanulni, és ahonnan lassan tovább tud lépni.”

Amennyiben így lesz, Mick Schumacher számára az Alfa Romeo vagy a Haas csapata jöhet szóba – ezek az istállók egyelőre nem erősítették meg jövő évi versenyzőpárosukat. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!