Ferrari: Leclerc nyert volna, ha nem hibázik! - F1VILÁG.HU

Ferrari: Leclerc nyert volna, ha nem hibázik!

Ha nem hibázik, Charles Leclerc megnyerte volna a múlt vasárnapi Francia Nagydíjat – véli a Ferrari stratégiai főnöke, Inaki Rueda, aki beszélt arról is, a hétvégi Magyar Nagydíjon a kettős győzelem lesz a legfőbb céljuk.

Leclerc a pole pozícióból vágott neki a vasárnapi futamnak, a verseny első szakaszában pedig magabiztosan tartotta maga mögött Max Verstappent, egészen addig, amíg a holland ki nem állt kerékcserére. Leclerc próbálta elnyújtani első etapját, ám a futam 18. körében hibázott és a gumifalnak csapódott.

Mivel Verstappen végül megnyerte a futamot, 63 pontra növelte előnyét Leclerc-rel szemben. A csapat természetesen csalódott az eredmény miatt, a tempóval és az autó teljesítményével viszont alapvetően elégedettek. Inaki Rueda szerint Leclerc nyert volna Le Castellet-ben, ha nem hibázik.

„Ebben a helyzetben arra számítottunk, hogy két Red Bull fog harcolni egy Ferrari ellen, hiszen Carlos sajnos a mezőny végéről rajtolt a motorcsere miatti büntetés után” – mondta a a Ferrari vezető stratégája. „Charles kiváló munkát végzett, az egész első etapban maga mögött tartotta Verstappent, aki nagyon hamar kiállt a bokszba.”

„Gondoltuk, hogy így lesz, Charles pedig készen állt arra, hogy ne is figyeljen Verstappenre, és az optimális versenyünkre koncentráljon. Sajnos végül Charles nem ért célba, de meggyőződésünk, hogy ha nem így alakul, akkor Charles 5-6 körrel később állt volna ki a bokszba, és meglett volna a tempója ahhoz, hogy felzárkózzon Verstappenre, és megelőzze őt a győzelemért.”

A Forma-1 mezőnye ezen a hétvégén Magyarországon vendégeskedik, a Hungaroring pedig kedvezhet a Ferrarinak. Rueda azt mondja, az időmérőn nagyon oda kell tenniük magukat, hogy jó helyről kezdhessék meg a vasárnapi versenyt.

„A magyarországi egy olyan pálya, ahol nagyon nehéz előzni, és tudjuk, hogy igazán erős autónk van, különösen az időmérőn. Szóval szeretnénk kibérelni az első rajtsort az időmérőn, hogy a versenyen megszerezhessük a kettős győzelmet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!