Friss hírek

Ferrari: A végsőkig küzdeni fogunk!

Az év legnehezebb hétvégéjén van túl a Ferrari csapata a Forma-1-ben – az istállót irányító Maurizio Arrivabene azonban azt mondja, a végsőkig küzdeni fognak.

Bár az olasz istálló versenyautó rendkívül gyorsak voltak Malajziában, a sorozatos technikai hibák miatt versenyzői nem tudtak a győzelemért harcolni.

Sebastian Vettel autójában a 3. szabadedzés után ki kellett cserélni a motort, az időmérőn azonban turbógondjai támadtak a németnek, ezért nem tudott részt venni a kvalifikáción.

Csapattársa, Kimi Räikkönen pedig a versenyen nem tudott elindulni – feltételezhetően turbóprobléma miatt.

„Teljesen világos, hogy egész hétvégén nagyon versenyképes autónk volt – ez már a szabadedzésektől kezdve látszott, és aztán jött Kimi első rajtsora az időmérőn, majd Seb fantasztikus küzdelme a versenyen, ahol az utolsóról a 4. helyre jött fel” – mondta Maurizio Arrivabene, a Ferrari csapatfőnöke.

„Mindazonáltal ez volt az év legkeményebb versenye számunkra, mert olyan problémákkal szembesültünk, melyeket most alaposan kielemzünk. Ezek miatt Sebastian nem tudott részt venni az időmérő edzésen, Kimi pedig el sem tudott rajtolni a futamon.”

„A csapat továbbra is a feladatára fókuszált, rengeteg energiát fektetett a munkába a garázsban, és kifogástalan stratégiát dolgozott ki. Továbbra is hiszünk magunkban: az autónk adott, az emberek és a versenyzők szintén, és megvan az akarat is, hogy egészen a végsőkig harcoljunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!