A Ferrarik az élen, de problémák Vettelnél az időmérő előtt - F1VILÁG.HU

A Ferrarik az élen, de problémák Vettelnél az időmérő előtt

HIRDETÉS
Fotó: Scuderia Ferrari

Kimi Räikkönen vezetésével a Ferrarik végeztek az élen a Maláj Nagydíj harmadik szabadedzésén, a harmadik helyen pedig Daniel Ricciardo, a Red Bull versenyzője zárt.

Száraz időjárási körülmények között kezdődött meg a harmadik szabadedzés Malajziában, azonban volt rá esély, hogy időközben vizes pályán is kell majd körözniük a pilótáknak. A pénteki első szabadedzésen a Red Bullok, míg a második tréningen a Ferrarik remekeltek – úgy tűnt, a Mercedesek csak küszködnek, és ezt nap végén el is ismerték, és elárulták, alapvető problémák vannak az autóval.

Az edzés során éppen ezért Hamilton és csapattársa, Valtteri Bottas különböző beállításokkal ment, hogy adatokat gyűjtsenek, milyen módon tudnak közelebb kerülni ellenfeleikhez.

Miután tegnap Romain Grosjean hatalmasat bukott egy rosszul rögzített csatornafedél okozta defekt miatt, a francia autóján egész éjszaka dolgozott a Haas csapata, és végül sikerült befejezniük a munkát, így ő is részt vehetett a tréningen. Az FIA ellenőrizte a pálya további részeit is, hogy véletlenül se ismétlődhessen meg a pénteki baleset.

Sebastian Vettelnek egy kis szünetet kellett tartania az edzés során, azonban nem derült ki, hogy min dolgozott a csapat ez idő alatt. Amikor visszatért a pályára, máris versenyképesnek mutatkozott, így ez egy időre megnyugtathatta őket, ám az edzés végén szóltak a németnek, hogy lassítson le, majd lassan visszagurult a bokszba.

Kevin Magnussennek is ki kellett állnia a szabadedzés során, a dánt elektronikai probléma hátráltatta, a tréning végén pedig a születésnapját ünneplő Max Verstappen kapott defektet, miután összeért Jolyon Palmer Renault-jával.

Végül Kimi Räikkönen az edzés jelentős részén megőrizte elsőségét, majd az élen is zárt 1:31.880-as időeredménnyel, 1,5 tizedmásodperccel volt gyorsabb csapattársánál, Vettelnél. Daniel Ricciardo hátránya 2 tizedmásodperc volt a harmadik helyen.

A 4-5. helyen zártak a Mercedesek Bottas-Hamilton sorrendben, a brit hátránya azonban már több mint 6 tizedmásodperc volt Räikkönenhez képest. Vettel pénteken úgy nyilatkozott, véleménye szerint a Mercedes az időmérőn erősebb teljesítményre lesz képes.

A Maláj Nagydíj programja a magyar idő szerint 11 órakor kezdődő időmérővel folytatódik.

Hirdetés

[tie_full_img][/tie_full_img]

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!