Friss hírek

FIA: A Porsche jelenleg is tárgyal F1-es csapatokkal

Bár a Red Bull-lal való tervezett házasság végül dugába dőlt, a Porsche továbbra sem mondott le arról, hogy 2026-ban visszatérjen a Forma-1-be – legalábbis ezt állítják a Nemzetközi Automobil Szövetségnél (FIA).

A stuttgarti gyártó hónapokon keresztül folytatott egyeztetéseket a Red Bull Racinggel, és sokáig úgy tűnt, sikerül is tető alá hozni a megállapodást, végül azonban a nyári szünet után a felek bejelentették, mégsem dolgoznak majd együtt a jövőben. Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke azt mondta, egész egyszerűen nem illett össze a két márka, így egyelőre önállóan készülnek az új motorformula bevezetésére.

Az együttműködés néhány héttel azután dőlt dugába, hogy a Porsche testvérmárkája, az Audi bejelentette, 2026-ban csatlakozik az F1-hez. Hogy mi lesz a Porschéval, azt egyelőre nem tudni – bár a német gyártó állítja, nyitva hagyja a lehetőséget az F1-es csatlakozáshoz, egyelőre nem sokat hallani a projektről.

Hirdetés
 

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Motorsport Világtanácsa (WMSC) szerdai ülésén adott ki közleményt – ebben arról adott tájékoztatást, a stuttgartiak jelenleg is egyeztetnek Forma-1-es csapatokkal.

„Augusztusban, Spa-Francorchamps-ban az Audi bejelentette, hogy 2026-tól csatlakozik a Forma-1-es világbajnoksághoz motorgyártóként” – áll a szövetség közleményében. „Ez a bejelentés az összes érdekelt fél kemény munkájának megerősítése volt, mellyel kivették a részüket a szabályok megalkotásában.”

„Azt is megjegyeznénk, hogy a Porsche továbbra is egyeztetéseket folytat Forma-1-es csapatokkal.”

Azt nem tudni, az FIA melyik istállóra utalt, ám a Porsche számára opció lehet a Williamsszel való együttműködés. A brit csapat 2025 végéig a Mercedes V6-osait használja a Forma-1-ben, az istálló vezetősége azonban nyitott arra, hogy más gyártóval folytassa az új motorérában.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

FIA: A Porsche jelenleg is tárgyal F1-es csapatokkal
Russell: Készen állok, hogy világbajnok legyek
Kiderült, hol lesznek F1-es sprintfutamok jövőre
Alonso frusztrált ugyan, de azt mondja, örökké hálás lesz az Alpine-nak
Az FIA szerint jó döntést hoztak, hogy megemelik a padlóélek magasságát a Forma-1-ben
Hockenheim nem akar F1-es versenyt rendezni jövőre

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!