Fisichella a Force Indiánál látja a jövőjét - F1VILÁG.HU

Fisichella a Force Indiánál látja a jövőjét

HIRDETÉS

Azt követően, hogy a Renault hétfőn megerősítette, nem tart igényt szolgálataira a jövőben, Giancarlo Fisichella elmondta, szívesen versenyezne a Force India színeiben, hogy az F1-ben maradhasson a 2008-as idényben.

Azt követően, hogy a Renault hétfőn megerősítette, nem tart igényt szolgálataira a jövőben, Giancarlo Fisichella elmondta, szívesen versenyezne a Force India színeiben, hogy az F1-ben maradhasson a 2008-as idényben.

Az olasz versenyző egyelőre még maga sem tudja, mi lesz vele a következő idényben, azonban annyi biztos, hogy a Force India komolyan érdeklődik szolgálatai iránt, hiszen nem véletlenül tesztelhetett a csapattal a múlt héten Jerezben.

Fisichella egyike volt azon versenyzőknek, akik tesztlehetőséget kaptak az indiai csapattól a múlt héten a spanyol ringen. A római születésű versenyző az Autosprint magazinnak adott szerdai nyilatkozatában elmondta, bízik benne, hogy szerződést kap a Force Indiától a 2008-as idényre.

“Célom az, hogy a Force India versenyzője legyek” – mondta Fisichella. “Megmondom őszintén, hogy nem vennék részt egy ilyen szétlövésben, mert az mindig nagyon kiélezett és stresszes dolog. Jerezben is mindenki jobb akart lenni a másiknál.”

“Ralf Schumacher például már két nappal korábban Jerezbe látogatott, és többször kiment a pályára, hogy feltérképezze az ideális íveket. Ilyet korábban soha nem tett a Toyotánál. Ez is bizonyítja, hogy mindenki nagyon is komolyan gondolta a múlt heti spanyol tesztet.”

A 34 éves olasz pilóta azt is elmondta, bosszantó lenne, ha nem kapna szerződést a jövő évre, és kritikus szavakkal illette egykori munkaadóját, mert úgy gondolja, ennél többet érdemelt volna a Renault-tól.

“Ha mégis úgy alakulna, hogy távoznom kellene, az nagyon bosszantó lenne, mert úgy gondolom, hogy továbbra is helyem van a Forma-1-ben” – folytatta Fisichella. “Egy kicsit többet vártam a Renault-tól, mert az elmúlt három évben megszerzett két bajnoki címből igencsak kivettem a részem.”

Ha pedig mégsem sikerülne versenyzői szerződést kötnie a következő idényre, Fisichella elmondta, egy élcsapat tesztpilótájaként is el tudná magát képzelni a 2008-as idényben.

“Ha nem sikerül versenyzőként elhelyezkednem, a tesztpilótai állást sem zárom ki, azonban ez attól függ, ki tesz ajánlatot. Vannak olyan élcsapatok, melyeknél még nincs betöltve ez a pozíció” – magyarázta az olasz versenyző, aki semmi szín alatt nem akar más szériába szerződni.

“A Forma-1-ben szeretnék versenyezni, és úgy érzem, hogy továbbra is jól tudnék teljesíteni. Tudom, hogy egy kisebb csapat versenyzőjeként nem lenne könnyű dolgom az első futamokon, hiszen az utolsó sorokból kellene rajtolnom, de komoly potenciált látok ebben a csapatban (Force India), hiszen a korábbinál jóval nagyobb lesz a költségvetése.”

Hirdetés

“Nem hiszem, hogy az lenne számukra a legfőbb szempont, hogy egy versenyző mennyi pénzt tud hozni a csapathoz. Közölték velem, hogy egy tapasztalt pilótát szeretnének Sutil mellé ültetni. Nos, itt vagyok én” – tette hozzá Fisichella.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!