Friss hírek

Gigantikus összegért sem adták el a Forma-1-et Szaúd-Arábiának

Óriási, 20 milliárd dolláros ajánlatot tett az F1 közvetítési jogaiért a szaúd-arábiai királyi vagyonkezelő, ám a Liberty Media a kecsegtető összeg ellenére sem vált meg a sporttól.

Forintba átszámolva 7,2 billiós összeget tett volna le az asztalra Szaúd-Arábia befektetési alapja, a PIF a Forma-1 közvetítési jogaiért a 2022-es szezont megelőzően – értesült a Bloomberg. A jogokat birtokló Liberty Media annak ellenére nem vált meg a száguldó cirkusztól, hogy 2017-ben ennek az összegnek a töredékéért, 4,4 milliárd dollárért vették meg a sportágat, tehát öt év alatt nagyságrendileg megnégyszerezhették volna a pénzüket.

Bár a pandémia az F1 növekedését is visszavetette, a sportág soha nem látott sikereknek örvend: jelenlegi értékét 15,2 milliárd dollárra [5,5 billió forintra] becsülik, ami a négy évvel ezelőtti értékének a duplája.

Hirdetés
 

Vélhetően az arabok is ezen a sikeren felbuzdulva tettek ajánlatot, miközben az utóbbi évek során az F1-en kívül számos egyéb sportág felé is erőteljes nyitásba kezdtek. Például a közelmúltban vásárolták meg a Premier League-ben játszó Newcastle United labdarúgóklubot, leigazolták Christiano Ronaldót az Al Nassr csapatba, valamint nagy port kavarva elindították a saját golfbajnokságukat, ezzel riválist állítva az amerikai PGA elé.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!