Gondban van a Mercedes, de nem fogja visszahívni Allisont - F1VILÁG.HU

Gondban van a Mercedes, de nem fogja visszahívni Allisont

HIRDETÉS
Nem csábította vissza egykori technikai igazgatóját, James Allisont a Mercedes Forma-1-es csapata annak érdekében, hogy segítse megoldani a jelenlegi versenyautóval kapcsolatos problémákat – árulta el Toto Wolff.
2020 Barcelona Pre-Season Test 1, Day 2 - LAT Images James Allison

A brit szakember korábban a Lotus és a Ferrari technikai főnökeként is tevékenykedett, majd 2017-ben csatlakozott a Mercedeshez, ahol négy éven át volt a tervezésért felelős részleg vezetője. Allison aztán nemrégiben háttérbe vonult, így a mindennapos fejlesztésekből már nem veszi ki a részét, cserébe viszont más projektekben is részt vesz, például az istálló résztulajdonosa, az INEOS révén az Amerika-kupa nevű vitorlásverseny kapcsán.

A Motorsport.com című internetes portál nemrégiben a Mercedes csapatfőnökétől, Toto Wolfftől megkérdezte azt, a tavalyi, illetve idei küszködés után esetleg felkérték-e Allisont, hogy segítsen kilábalni a válságból.

„Nem, nem igazán érintett ebben a projektben” – mondta az osztrák szakember a lapnak. „A csapat hosszú távú stratégiájában érintett ő. De több tevékenységet végez, mint például az Amerika-kupa.”

Wolff beszélt arról is, az, ha Allisont visszahívnák, hogy segítse utódját, Mike Elliott munkáját, még nem feltétlenül oldaná meg a problémákat: „Nem mindig egy ember van egy szervezetben. De meg kell találni a megfelelő szakembereket a megfelelő pozíciókba. Olykor előfordul, hogy rendkívül kompetens vagy egy területen, de összességében talán nem annyira.”

„James technikai igazgatóként korábban komoly eredményeket tudott felmutatni, ő az emberek embere. Olyasvalaki, aki még mindig nagyon fontos a szervezetünkben.”

A Mercedesnél egyébként többször volt komoly változás a technikai részlegen: Allison elődje, Paddy Lowe annak idején a Williamshez távozott, míg vezető aerodinamikusa, Eric Blandin a most csúcsformában lévő Aston Martinhoz szerződött 2021-ben. De Aldo Costa mérnökigazgató is elhagyta a csapatot, ő a Dallarához távozott még 2020-ban.

Arra a kérdésre, hogy mennyire nehéz pótolni az ilyen kaliberű kulcsembereket, Wolff így felelt: „Az olyan embereket, mint Aldo, nem lehet pótolni. De meg kell találni a módját a struktúrán belül, fel kell osztani a feladatokat néhány más szakember között.”

„Aldo nagyon jó volt abba is, hogy strukturálja az utódlását – nem olyasvalami ez, ami megtörténik egyik napról a másikra. Alapvetően két és fél évvel előtte már tudtuk, hogy távozni fog. Ennek tudatában formálta a részleget.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!