Grosjean nem áll rajthoz hétvégén, Fittipaldi ül a Haas autójába! – F1VILÁG.HU

Grosjean nem áll rajthoz hétvégén, Fittipaldi ül a Haas autójába!

HIRDETÉS
Pietro Fittipaldi áll rajthoz a hétvégi Szahíri Nagydíjon Romain Grosjean helyett – jelentette be a Haas Forma-1-es csapata hétfőn.
MUGELLO CIRCUIT, ITALY - SEPTEMBER 11: Romain Grosjean, Haas F1 during the Tuscany GP at Mugello Circuit on Friday September 11, 2020, Italy. (Photo by Andy Hone / LAT Images)

Grosjean a vasárnapi Bahreini Nagydíjon szenvedett súlyos balesetet: rögtön a rajt után a korlátnak csapódott, autója kettétört és kigyulladt.

A francia versenyzőt helikopterrel kórházba szállították, ám szerencsére „csak” égési sérüléseket szenvedett.

Grosjeant éjszakára kórházban tartották, a Haas csapata pedig hétfőn bejelentette, a rutinos versenyző nem áll rajthoz a második bahreini futamon.

Helyére Pietro Fittipaldit ülteti a csapat.

„Miután eldöntöttük, hogy a legjobb Romain számára, hogy kihagy legalább egy versenyt, viszonylag könnyű választás volt Pietro” – mondta Günther Steiner csapatfőnök.

„Pietro fogja vezetni a VF-20-ast, és jól ismerjük őt, hiszen már két szezon óta teszt- és tartalékversenyzőnk. Ez a helyes döntés, és nyilván egy remek lehetőség számára. Türelmes volt, és mindig fel volt készülve erre a lehetőségre – most pedig meg is érkezett. Ezért is akarjuk őt autóba ültetni, és meggyőződésem, hogy remek munkát végez majd.”

„Nem lesz könnyű, hiszen az utolsó percben kapta a hívást, de ahogy mondtam, ez a helyes döntés a Haas szempontjából.”

Fittipaldi hozzátette: „A legfontosabb persze, hogy örülök, hogy Romain biztonságban van és egészséges. Mindannyian nagyon örülünk, hogy viszonylag kis sérüléseket szerzett ebben a hatalmas balesetben.”

„Nyilván nem ideálisak a körülmények az első F1-es versenyemhez, de rendkívül hálás vagyok Gene Haasnak és Günther Steinernek, hogy bíznak bennem.”

Hirdetés

Arról a későbbiekben dönt a csapat, hogy Grosjean autóba ül-e a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjon.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!