Orosz Nagydíj

Ne maradj le! Ez történik az Orosz Nagydíj helyszínén, Szocsiban!

Grosjean: Nincs magyarázat, csípjetek meg!

CIRCUIT DE BARCELONA-CATALUNYA, SPAIN - AUGUST 14: Romain Grosjean, Haas VF-20 during the Spanish GP at Circuit de Barcelona-Catalunya on Friday August 14, 2020 in Barcelona, Spain. (Photo by Charles Coates / LAT Images)
Fotó: Haas
Romain Grosjean, a Haas F1-es versenyzője el sem hiszi, hogy mennyire jól működött a Haas a Spanyol Nagydíj pénteki edzésnapján.

Grosjean az első szabadedzésen a 6., a második tréningen pedig az 5. helyet szerezte meg, amin ő maga és a csapat is nagyon meglepődött.

A Haas az idei évben eddig egyetlen pontot szerzett a Magyar Nagydíjon, azonban többnyire a középmezőny végén küzdenek: Magnussen ráadásul idén háromszor nem is tudta befejezni a futamot. 

A Spanyol Nagydíj pénteki edzésnapja azonban nagy fordulatot hozott számukra – pedig az autón nem változtattak. 

„Ez igaz? Csípjetek meg!” – mondta Grosjean, miután tudatosult benne, hogy milyen eredményt értek el, ám az okát nem tudja. „Nem tudom, és teljesen őszintén: senki nem tudja. Ez év eleje óta ugyanaz az autó. Néhány jó beállítást elvégeztünk Silverstone-ban, és ilyenek, de a pálya motorigényes volt, itt kevésbé ez a helyzet.”

Grosjean a folytatást illetően is nagyon lelkes, és reméli, hogy hasonlóan pozitívan alakul majd számukra a hétvége további része is. 

„Hatodik hely az első, ötödik a második szabadedzésen. A hosszú etapos tempó elég jó volt. Örülünk neki, és még tudunk néhány dolgot változtatni. Micsoda nap volt a mai!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Lépj be a paddockba! Ez történik Szocsiban!