A Hungaroringről jelentkezünk! Kövesd velünk a Magyar Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Grosjean: Nincs magyarázat, csípjetek meg!

Romain Grosjean, a Haas F1-es versenyzője el sem hiszi, hogy mennyire jól működött a Haas a Spanyol Nagydíj pénteki edzésnapján.

Grosjean az első szabadedzésen a 6., a második tréningen pedig az 5. helyet szerezte meg, amin ő maga és a csapat is nagyon meglepődött.

A Haas az idei évben eddig egyetlen pontot szerzett a Magyar Nagydíjon, azonban többnyire a középmezőny végén küzdenek: Magnussen ráadásul idén háromszor nem is tudta befejezni a futamot. 

A Spanyol Nagydíj pénteki edzésnapja azonban nagy fordulatot hozott számukra – pedig az autón nem változtattak. 

„Ez igaz? Csípjetek meg!” – mondta Grosjean, miután tudatosult benne, hogy milyen eredményt értek el, ám az okát nem tudja. „Nem tudom, és teljesen őszintén: senki nem tudja. Ez év eleje óta ugyanaz az autó. Néhány jó beállítást elvégeztünk Silverstone-ban, és ilyenek, de a pálya motorigényes volt, itt kevésbé ez a helyzet.”

Grosjean a folytatást illetően is nagyon lelkes, és reméli, hogy hasonlóan pozitívan alakul majd számukra a hétvége további része is. 

„Hatodik hely az első, ötödik a második szabadedzésen. A hosszú etapos tempó elég jó volt. Örülünk neki, és még tudunk néhány dolgot változtatni. Micsoda nap volt a mai!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!