Friss hírek

Grosjean: Rajthoz állnék Abu Dhabiban, de nem mindenáron

A Haas versenyzője, Romain Grosjean azt mondja, nem dől össze a világ akkor, ha nem gyógyulnak meg sérült kezei a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjra – habár természetesen nagyon szeretne szépen elbúcsúzni a Forma-1-től.

A francia pilóta a múlt vasárnapi Bahreini Nagydíjon szenvedett csúnya balesetet, amikor rögtön a rajt után autójával a szalagkorlátnak ütközött. A Haas versenygépe kettétört majd kigyulladt, Grosjean viszont a csodával határos módon kisebb sérülésekkel megúszta a becsapódást.

A 34 esztendős versenyző természetesen nem tud rajthoz állni a most hétvégi Szahíri Nagydíjon, azt azonban még nem tudni, hogy az abu dhabi mezőnyben ott lehet-e.

„Az orvosok azt mondják, még nehéz megmondani” – nyilatkozta Grosjean újságíróknak pénteken.

„A jobb kezem 100 százalékig készen fog állni. A bal kezem ereje és mobilitása pedig napról napra javul. Erősnek erős, de még sok a duzzanat a gyulladástól. Ezt csökkenteni kell.”

Grosjeannak jövőre nem lesz helye a Forma-1-ben, a Haas csapata ugyanis nem hosszabbította meg szerződését. A francia pilóta ezért különösen szeretne elindulni Abu Dhabiban, de nem mindenáron.

„Ez volt az életem, és szeretném rendesen átszelni a célvonalat, amikor befejezem pályafutásomat a Forma-1-ben. Ha ez nem jön össze, nos, akkor is élek, és számos más lehetőség vár rám a jövőben” – mondta a rutinos pilóta, majd nevetve hozzátette, ebben az esetben minden csapatot felhívna a mezőnyben, hátha sikerül leszerveznie magának egy privát tesztnapot januárra.

Grosjean korábban kritikusa volt a néhány éve bevezetett fejvédő bukókeretnek, a ’Halónak’, most azonban méltatta az eszközt, melynek jó eséllyel az életét köszönheti.

A francia versenyző azt reméli, az ő balesetéből is sokat tanulnak majd, aminek hála növelni lehet az autósport biztonságát.

„Bele fogok majd folyni az FIA munkájába a balesettel kapcsolatban. Ha tehetem – ahogy Jules [Bianchi] is tette értem –, és életeket menthetek ezzel a tapasztalattal a jövőben, az lesz a legnagyobb örökségem a motorsportban, és erre leszek a legbüszkébb.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!