Grosjean tudja, van kockázata a csapatváltásnak - F1VILÁG.HU

Grosjean tudja, van kockázata a csapatváltásnak

HIRDETÉS

Romain Grosjean elismerte, bizony komoly kockázata van annak, hogy 2016-tól a Haas csapatánál folytatja Forma-1-es pályafutását.


Romain Grosjean elismerte, bizony komoly kockázata van annak, hogy 2016-tól a Haas csapatánál folytatja Forma-1-es pályafutását.

Az amerikai istálló jövőre debütál a száguldó cirkuszban, első szezonjában pedig a Romain Grosjean – Esteban Gutiérrez párossal vág neki a küzdelmeknek.

Grosjean a Lotustól érkezik a csapathoz, aki az enstone-i istállónál eltöltött négyéves etapja alatt 10 dobogós eredményt szerzett.

„Kockázatos a csapatváltás, hiszen az ember mindig tudja, mije van, azt viszont soha, hogy mije lesz” – mondta a svájci-francia versenyző az Autosportnak.

„De ugyanez igaz az életben is – ha változtatsz valamin, tisztában vagy azzal, hogy mid volt eddig, de csak sejted, hogy mit kapsz majd.”

„Nem szerencsejáték ez, hiszen van azért némi információm, és úgy érzem, 100 százalékosan meggyőztek.”

A Haas csapata technikai partnerséget kötött a Ferrarival, és jövőre az olasz gyártó motorját használja majd a Forma-1-ben. Az autó karosszériájáért pedig a Dallara felel.

Grosjean elárulta, nagyszerű, hogy a Ferrarival dolgozik majd csapata, de nem ez volt az elsődleges oka, hogy elfogadta a Haas ajánlatát.

„Most kétségkívül jobban hozzáfér majd az adataimhoz a Ferrari – közelebb kerülök hozzájuk, mint korábban” – mondta a Haas versenyzője.

Hirdetés

„De nem azért megyek a Haashoz, mert a Ferrarinál akarom folytatni. Hanem azért, mert tetszik a projekt, tetszik, hogy ez egy amerikai csapat, és kedvelem Gene Haas tulajdonost, Günther Steiner csapatfőnököt, és azt, ahogy belefogtak az F1-es projektbe.”

„Képzeljék el, milyen nagyszerű volna, ha sikeresek lennénk – megérkeznénk Melbourne-be, és bejutnánk a Q3-ba! És ennek a részese akarok lenni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!