Häkkinen: Verstappen a mezőny leggyorsabb pilótája - F1VILÁG.HU

Häkkinen: Verstappen a mezőny leggyorsabb pilótája

HIRDETÉS
Mika Häkkinen úgy gondolja, a jelenlegi Forma-1-es mezőnynek sokkal nehezebb dolga van a szezonra történő felkészülésben, mint az ő versenyzői időszakában.
HAKKINEN Mika Häkkinen talking to BOTTAS Valtteri (fin), Alfa Romeo F1 Team ORLEN C42, portrait during the Formula 1 Aramco United States Grand Prix 2022, 19th round of the 2022 FIA Formula One World Championship from October 21 to 23, 2022 on the Circuit of the Americas, in Austin, Texas - Photo Florent Gooden / DPPI

A 2023-as Forma-1-es szezon előtt mindössze 3 napjuk volt a csapatoknak és versenyzőknek arra, hogy teszteljék az idei versenygépeket és felkészüljenek az idényre. Habár nyilvánvalóan kevesli ezt a lehetőséget a mezőny, ez mindenkit ugyanúgy érint, ezért beletörődtek a helyzetbe. 

„A nagy különbség a szezon előtti felkészülés során az, hogy én a teszteken annyi kilométert vezettem, mint a versenyzők ma egész évben“ — nyilatkozta Häkkinen egy Unibet-videóban. 

Ami az esélyeket illeti, Häkkinen szerint Verstappen kirobbanó formában van karrierje ezen szakaszában, ahogyan a Red Bull is nagyon erős — ugyanakkor a fejlesztési versenyben a Ferrari odaérhet hozzájuk. 

„Izgatottan várom, hogy a Mercedes talált-e több tempót. Működik az új autó, vagy még mindig vannak problémák? A Ferrari olyan gyors, mint 2022-ben, de a fejlesztésnek hatékonyabbnak kell lennie. A Red Bullnál vajon a szabályok és a büntetés miatt kisebb lesz a fejlesztési kapacitás? Számomra a legnagyobb kérdőjel az első nagydíjon nem annyira a versenyautó sebessége, sokkal inkább a megbízhatósága“ — mondta a finn. 

„A Red Bull Racing az elmúlt években egy hihetetlen erős csapatot épített. Minden forrásuk megvan, amire egy topcsapatnak szüksége van, és az elmúlt években a legjobban ők fejlesztettek — itt kifizetődött Adrian Newey tapasztalata.“

„Ami Max Verstappent illeti, az elmúlt években finomította a versenyzői képességeit, a tempó egyébként mindig megvolt. Kétlem, hogy van nála gyorsabb pilóta a pályán“ — véli Häkkinen. „A két világbajnoki cím további önbizalmat adott neki. Tovább fog fejlődni, és valójában csak akkor lehet őt magakadályozni a harmadik világbajnoki cím megnyerésében, ha cserben hagyja a technológia.“

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!