Friss hírek

Häkkinen: Verstappen a mezőny leggyorsabb pilótája

Mika Häkkinen úgy gondolja, a jelenlegi Forma-1-es mezőnynek sokkal nehezebb dolga van a szezonra történő felkészülésben, mint az ő versenyzői időszakában.

A 2023-as Forma-1-es szezon előtt mindössze 3 napjuk volt a csapatoknak és versenyzőknek arra, hogy teszteljék az idei versenygépeket és felkészüljenek az idényre. Habár nyilvánvalóan kevesli ezt a lehetőséget a mezőny, ez mindenkit ugyanúgy érint, ezért beletörődtek a helyzetbe. 

„A nagy különbség a szezon előtti felkészülés során az, hogy én a teszteken annyi kilométert vezettem, mint a versenyzők ma egész évben“ — nyilatkozta Häkkinen egy Unibet-videóban. 

Hirdetés
 

Ami az esélyeket illeti, Häkkinen szerint Verstappen kirobbanó formában van karrierje ezen szakaszában, ahogyan a Red Bull is nagyon erős — ugyanakkor a fejlesztési versenyben a Ferrari odaérhet hozzájuk. 

„Izgatottan várom, hogy a Mercedes talált-e több tempót. Működik az új autó, vagy még mindig vannak problémák? A Ferrari olyan gyors, mint 2022-ben, de a fejlesztésnek hatékonyabbnak kell lennie. A Red Bullnál vajon a szabályok és a büntetés miatt kisebb lesz a fejlesztési kapacitás? Számomra a legnagyobb kérdőjel az első nagydíjon nem annyira a versenyautó sebessége, sokkal inkább a megbízhatósága“ — mondta a finn. 

„A Red Bull Racing az elmúlt években egy hihetetlen erős csapatot épített. Minden forrásuk megvan, amire egy topcsapatnak szüksége van, és az elmúlt években a legjobban ők fejlesztettek — itt kifizetődött Adrian Newey tapasztalata.“

„Ami Max Verstappent illeti, az elmúlt években finomította a versenyzői képességeit, a tempó egyébként mindig megvolt. Kétlem, hogy van nála gyorsabb pilóta a pályán“ — véli Häkkinen. „A két világbajnoki cím további önbizalmat adott neki. Tovább fog fejlődni, és valójában csak akkor lehet őt magakadályozni a harmadik világbajnoki cím megnyerésében, ha cserben hagyja a technológia.“

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!