Friss hírek

Hamarosan megállapodik egymással a Porsche és a Red Bull

A legfrissebb sajtóhírek szerint szinte biztos, hogy 2026-tól szövetségre lép egymással a Red Bull Racing Forma-1-es csapata, valamint a Porsche. Az üzletet akár már március elején véglegesíthetik.

Azt már jó ideje tudni lehet, hogy a Volkswagen Csoport két márkával is képviseltetné magát a Forma-1-ben a következő években: míg az Audi kapcsán a McLarennel való együttműködésről hallani, addig az elmúlt hónapokban a Porschét a Red Bull-lal hozták összefüggésbe.

A Motorsport-Total.com című német lap értesülései szerint utóbbi üzlet kapcsán már rendkívül előrehaladottak a tárgyalások, ez pedig azt jelenti, hogy a Red Bull és a Porsche hamarosan meg is állapodik egymással, így a 2026-ban érkező új motorszabályoknak már közös erővel ugorhatnak neki.

Hirdetés
 

A hírek szerint a felek már március elején aláírják együttműködésüket, így a Porsche motorszállítóként visszatér majd a Forma-1-be. Úgy tudni, a Red Bull motorsport-tanácsadójának, Dr. Helmut Markónak, valamint honfitársának, a Volkswagen Csoport motorsport-igazgatójának, Fritz Enzingernek komoly szerepe van az üzlet létrejöttében.

A Red Bull 2025-ig még a Honda erőforrásait használja a Forma-1-ben, és bár a japán gyártó a tavalyi szezon végén hivatalosan kivonult a száguldó cirkuszból, még éveken át segíti az osztrák csapatot.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!