Hamilton: 2008 más volt, mint 2021, azt nem manipulálta senki - F1VILÁG.HU

Hamilton: 2008 más volt, mint 2021, azt nem manipulálta senki

Újra nyilatkozott a 2021-es világbajnokság elvesztéséről Lewis Hamilton – a brit versenyző nemrég egy interjúban beszélt arról, hogyan manipulálták az elmúlt évi küzdelmeket.

Hamilton tavaly drámai körülmények között veszítette el a világbajnoki címet Max Verstappennel szemben, a versenyirányítás vitatható döntései miatt pedig a szezonzárót követően menesztették Michael Masi versenyigazgatót.

A hétszeres világbajnoknak korábban már volt része hasonlóan drámai végjátékban: például 2008-ban, amikor sokáig úgy tűnt, elveszíti a vb-címet Felipe Massával szemben, a Brazil Nagydíj utolsó körének utolsó előtt kanyarjában azonban megelőzte a gumikkal küszködő Timo Glockot, és megnyerte a trófeát.

Hamilton múlt hétvégén épp a német versenyzővel beszélte át ezeket az eseményeket. Glock arra volt kíváncsi, érez-e hasonlóságot a két frenetikus bajnoki döntő között.

„Nem, az más volt, mivel azt nem manipulálta senki” – mondta a brit versenyző a 2008-as bajnoki döntő kapcsán. „Tavaly lényegében valaki meghozott egy döntést, hogy az legyen az eredmény, ami.”

A brit pilóta azt mondta, „voltak hasonlóságok” a 2007-ben elveszített bajnokság fájdalmában.

Glock a beszélgetés során elmesélte, a 2008-as brazil verseny után rendőri kísérettel tudott csak eljutni a repülőtérig, és akkor szembesült először azzal, mennyire „unfair” tud lenni a világ.

„Akkoriban nem voltam tisztában azzal, hogy mi történik veled, ezért elnézést kérek” – reagált erre Hamilton. „Nagyon fiatal voltam, sajnálom, hogy nem tudtalak támogatni ebben akkoriban.”

„Felipének fantasztikus éve volt akkor, és számomra a leglenyűgözőbb a vége volt, ahogy méltósággal állt a dobogón. Az én szememben ő egy bajnok.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!