Friss hírek

Hamilton: A szimulátor nem különösebben volt előnyömre

Lewis Hamilton, a Mercedes versenyzője elárulta, a szimulátorral való körözés különösebben nem segített neki abban, hogy pénteken felkészültebben érkezzen a mugellói pályára.

Hamilton indulhat a pole pozícióból a vasárnapi Toszkán Nagydíjon, ám a brit elmondása szerint nem volt egyszerű kvalifikációja, mivel csapattársa, Valtteri Bottas teljesítménye arra sarkallta, hogy folyamatosan a határon autózzon.

„A múltban mindig azt éreztem, hogy az erősségem, hogy egy pályát elég gyorsan tudok megtanulni. És most itt, szimulátorral is mentem a pályán, amit soha nem teszek, és nem igazán érzem, hogy különösebben előnyömre vált volna.”

„De aztán idejöttünk, sokat dolgoztunk, a nyomás hihetetlenül nagy volt, mert kimentem, köröztem, és küszködtem, hogy megtaláljam az egyes szektorokban a határokat. Valtteri pedig tényleg mérföldekkel előttem volt néhány helyen.”

Hamilton elmondta, nagyon sokat dolgozott együtt a mérnökökkel, egyeztettek a legkisebb részletekről is annak érdekében, hogy minél felkészültebben érkezzen az időmérőre. 

„Szóval a nyomás nagyobb volt, mint valaha, mert ha nem végeztem volna el a munkám, akkor nem lett volna ez az eredmény a végén.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!