Friss hírek

Hamilton: A szívem még mindig a torkomban dobog

2020 Tuscan Grand Prix, Saturday - Wolfgang Wilhelm Lewis Hamilton Mercedes
Lewis Hamilton, a Mercedes versenyzője szerint csapattársa, Valtteri Bottas nagyon megnehezítette a dolgát a vasárnapi F1-es Toszkán Nagydíj futamán.

Hamilton a pole pozícióból kezdhette meg a mugellói versenyt, ám a rajtnál csapattársa, Bottas átvette tőle a vezetést. Ez azonban nem tartott sokáig, hiszen az első új állórajtnál visszavette az első pozíciót. 

A brit pilóta nagyon elfáradt, ez az autóból kiszállva is látszott rajta, és a futamot követő interjújában is elmondta, hogy egyáltalán nem volt könnyű győzelem számára. 

„Még mindig nem hiszem el, hogy nyertem, még nagyon ködös minden” – mondta Hamilton. „Olyan érzés volt ma, mintha három nagydíj lett volna egy napon. Hihetetlenül nehéz volt a pályán.”

„A mugellói pálya valóban fenomenális. A pálya vonalvezetése önmagában sem a legkönnyebb, és még nehezítette a dolgot, hogy Valtterit magam mögött kellett tartanom. Az új rajtok kritikusak voltak, teljes koncentrációra volt szükség.”

„A verseny eleje a gumikezelésről szólt, de később észrevettem, hogy Bottas esélyes a győzelemre. Állandóan a visszapillantó tükröt kellett néznem, és el kellett kerülnöm, hogy egy másodpercen belülre kerüljön, mert akkor nyithatta volna a hátsó szárnyát.”

„Végül megcsináltam, de a szívem a torkomban dobog, keményen meg kellett küzdenem ezért a győzelemért.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!