Hamilton: Az egész időmérőn egy jó köröm volt... - F1VILÁG.HU

Hamilton: Az egész időmérőn egy jó köröm volt…

Mindössze egyetlen jó kört tudott futni a Portugál Nagydíj szombati időmérő edzésén Lewis Hamilton. A brit pilóta a nehéz körülményekre panaszkodott azt követően, hogy végül 7 ezreddel lecsúszott a pole-ról Portimaóban.

A címvédőt saját csapattársa, Valtteri Bottas gyűrte le az időmérőn, ahol a csúszós aszfalt és a szél egyaránt megnehezítette a versenyzők dolgát.

Hamilton a kvalifikációt követően úgy fogalmazott, a Pirelli abroncsai túl kemények a portugál pályára, emiatt nem is élvezte különösebben az időmérőt.

 

„Nehéz időmérő volt. Szerintem senkinek sem könnyű itt, főleg, hogy ennyire szeles volt az idő, és ennyire csúszott az aszfalt” – nyilatkozta a vb-éllovas.

„Szóval szerintem mindenki számára kihívást jelentett, és elég kusza időmérő volt nekem is. A Q1 sem volt jó, a Q2-ben pedig csak egyetlen jó kört futottam, sőt, igazából az egész időmérőn mindössze egy jó köröm volt.”

„A Q3 nagyon gyenge volt. Valtteri remek munkát végzett a körülményekhez mérten.”

A Mercedes az időmérő edzés végén mindkét versenyzőjét a közepes keverékű gumikkal küldte pályára, Hamilton ugyanis ezzel a keverékkel 4 tizeddel volt gyorsabb a Q2-ben annál a körnél, mint amit Bottas a Q3-ban a lágy gumikon elért. A közepes gumikkal viszont végül egyikük sem tudott javítani.

„Nem hiszem, hogy végül jó döntésnek bizonyult” – mondta Hamilton. „Elég nehéz volt, láthattátok, hogy mindannyian több kört tettünk meg. A gumik túl kemények ide, szóval nem működnek jól ezen az aszfalton, úgyhogy extra köröket kellett megtennünk, hogy felmelegítsük őket.”

„A végén egyszerűen nem volt jó a tapadás, szóval nem is tudtam a legjobb munkát végezni.”

A brit versenyző szerint a gumik a vasárnapi versenyen is problémákat okozhatnak.

„Szerintem tavaly ugyanezzel a gyenge tapadással kellett szembenéznünk, nagyon szűk volt a tapadási tartomány. És ugyanez volt a helyzet ma is. A harmadik edzésen elég jó volt, és ahogy mondtam, a Q2-es köröm is szolidra sikeredett, és azt gondoltam, jó tartományban vagyunk. De fontos a hőmérséklet, és voltak széllökések is, úgyhogy az ember lehet balszerencsés is, és elkaphatja némi hátszél a féktávokon. Úgyhogy több dolog kombinációja…”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Hamilton: Az egész időmérőn egy jó köröm volt…
Verstappent leste az esős Monacóban Piastri
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!