Hamilton az FIA-t kritizálja Petrov foglalkoztatása miatt - F1VILÁG.HU

Hamilton az FIA-t kritizálja Petrov foglalkoztatása miatt

Komoly kritikával illette a Nemzetközi Automobil Szövetséget (FIA) a világbajnoki címvédő Lewis Hamilton azért, amiért a szövetség Vitaly Petrovot választotta versenybírónak a hétvégi Portugál Nagydíjra.

Hamilton azért akadt ki, mert a volt orosz F1-es pilóta nemrég egy olyan nyilatkozatot tett, melyben kritizálta azokat a versenyzőket, akik a rasszizmus elleni kampány jegyében letérdelnek a futamok előtt.

„Őszintén mondom, nem értem ezt a térdelési ceremóniát” – mondta Petrov nemrég egy interjúban. „A mi hagyományaink szerint két alkalom van arra, hogy az ember letérdeljen: egy templomban isten előtt, és amikor megkéred a jövőbeli feleséged kezét.”

 

„Ezzel a gesztussal megpróbálják felhívni a figyelmet a rasszizmus elleni küzdelemre. Oroszországban más a mentalitás, és nálunk nincsenek olyan problémák, amilyenekről Hamilton beszél.”

„Minden embert tisztelni kellene, de azt gondolom, hogy szükséges mindent globálisabban látni, és kreálni kell valamiféle szervezetet erre.”

Petrovot az sem nyűgözte le, hogy Hamilton a mugellói verseny után egy olyan pólót viselt, amelyre a korábban rasszizmus áldozatává váló Breonna Taylor nevét írták fel.

„Szerintem a közönség fele nem is értette, miről szólt az a póló, amíg meg nem magyarázták. És mi van, ha az egyik versenyző bevallja, hogy meleg, és aztán szivárványos zászlóval vonul ki, és arra biztat mindenkit, hogy legyen meleg? Sok példát lehetne említeni…”

Petrov a hétvégi Portugál Nagydíjon a versenybírói testületben foglalhat helyet, Hamilton pedig nincs elragadtatva ettől.

„Azt mondanám, meglepett, hogy egy olyasvalakit hoztak ide, akinek ilyen véleménye van, és ennyire vokális olyan dolgokkal kapcsolatban, amik ellen mi küzdeni próbálunk” – mondta a Mercedes versenyző.

„Őket kellene megkérdezni erről, és nem sok mindent tehetek… De olyan embereket kellene bevonnunk, akik haladnak a korral, és megértik, hogy milyen időket élünk most, és érzékenyek a minket körülvevő ügyekre.”

„Nem igazán értem, mi a céljuk, vagy hogy miért van ő it. Nem arról van szó, hogy nincs más jó opciójuk…”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!