Hamilton: Ez egy álomeredmény Verstappen számára - F1VILÁG.HU

Hamilton: Ez egy álomeredmény Verstappen számára

HIRDETÉS
Lewis Hamilton, a Mercedes versenyzője elismerte, ha nem jött volna az eső az F1-es Orosz Nagydíj végén, nem valószínű, hogy övé lett volna a futamgyőzelem.
2021 Russian Grand Prix, Sunday - LAT Images Lewis Hamilton followed by Sergio Perez (Red Bull)

Hamilton az Orosz Nagydíj végére utolérte az élen álló Lando Norrist, ám az eső érkezése előtt támadni még nem tudta. Végül a szakadó eső eldöntötte a csatát, Hamilton a bokszba hajtott az intermediate abroncsokért, míg Norris a pályán maradt, ám nem sokáig bírta a slickekkel.

„Lando lenyűgöző munkát végez, hihetetlen volt a tempója, remekül teljesít a McLarennel – kicsit keserédes dolog látni, hogy a korábbi csapatom előttem van” – nyilatkozta Hamilton a futamot követően.

„Annyira jól dolgoznak, megnyerték az előző versenyt is, szóval fantasztikusan teljesítenek a Mercedes motorral – jó látni ezt az egyesülést újra.”

„Nem akartam, hogy elhúzzon tőlem, és természetesen nem tudtam, milyen lesz az idő, de hihetetlenül hálás vagyok a srácoknak és hölgyeknek, akik itt vannak és akik gyárban dolgoznak.”

Hamilton elárulta, valószínűleg nem az övé lett volna a győzelem, ha a futam végén nem szakad le az ég.

Nehéz lett volna megelőzni Landót, remek tempója volt, és övé lett a leggyorsabb kör. Nehéz lett volna megelőzni őt anélkül, hogy forgalomba kerültünk volna, vagy hibázott volna – amit egyáltalán nem tett.”

„Aztán jött az eső, és kínálkozott a lehetőség. Ahogy mondtam, a csapat csodálatos munkát végzett, szóval nagy köszönet nekik.”

A brit pilóta így átvette a vezetést a világbajnoki pontversenyben Verstappennel szemben, habár a holland számára jól végződött az Orosz Nagydíj, az utolsó helyről rajtolva ugyanis végül a második helyen ért célba Hamilton mögött.

„Azzal nem tudok mit csinálni, hogy ki van mögöttem. Ez egy álomeredmény Max számára természetesen, de én örülök a pontjaimnak” – mondta Hamilton.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!