Friss hírek

Hamilton: Ez egy álomeredmény Verstappen számára

Lewis Hamilton, a Mercedes versenyzője elismerte, ha nem jött volna az eső az F1-es Orosz Nagydíj végén, nem valószínű, hogy övé lett volna a futamgyőzelem.

Hamilton az Orosz Nagydíj végére utolérte az élen álló Lando Norrist, ám az eső érkezése előtt támadni még nem tudta. Végül a szakadó eső eldöntötte a csatát, Hamilton a bokszba hajtott az intermediate abroncsokért, míg Norris a pályán maradt, ám nem sokáig bírta a slickekkel.

„Lando lenyűgöző munkát végez, hihetetlen volt a tempója, remekül teljesít a McLarennel – kicsit keserédes dolog látni, hogy a korábbi csapatom előttem van” – nyilatkozta Hamilton a futamot követően.

„Annyira jól dolgoznak, megnyerték az előző versenyt is, szóval fantasztikusan teljesítenek a Mercedes motorral – jó látni ezt az egyesülést újra.”

„Nem akartam, hogy elhúzzon tőlem, és természetesen nem tudtam, milyen lesz az idő, de hihetetlenül hálás vagyok a srácoknak és hölgyeknek, akik itt vannak és akik gyárban dolgoznak.”

Hamilton elárulta, valószínűleg nem az övé lett volna a győzelem, ha a futam végén nem szakad le az ég.

Nehéz lett volna megelőzni Landót, remek tempója volt, és övé lett a leggyorsabb kör. Nehéz lett volna megelőzni őt anélkül, hogy forgalomba kerültünk volna, vagy hibázott volna – amit egyáltalán nem tett.”

„Aztán jött az eső, és kínálkozott a lehetőség. Ahogy mondtam, a csapat csodálatos munkát végzett, szóval nagy köszönet nekik.”

A brit pilóta így átvette a vezetést a világbajnoki pontversenyben Verstappennel szemben, habár a holland számára jól végződött az Orosz Nagydíj, az utolsó helyről rajtolva ugyanis végül a második helyen ért célba Hamilton mögött.

„Azzal nem tudok mit csinálni, hogy ki van mögöttem. Ez egy álomeredmény Max számára természetesen, de én örülök a pontjaimnak” – mondta Hamilton.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!