Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Hamilton: Köszönöm Bottasnak is, hogy elérhettem az álmomat

Lewis Hamilton, a Mercedes ötszörös világbajnoka nem felejtette el megköszönni csapattársa, Valtteri Bottas támogatását sem az F1-es Mexikói Nagydíjat követően.

Hamilton a Mexikói Nagydíjon bebiztosította 5. világbajnoki címét a Mercedesszel, ám még mindig hihetetlen számára ez az eredmény. A brit pilóta a futamot követően nem győzött köszönetet mondani családjának, a csapatának, és kiemelte, hogy természetesen nagyon hálás azért, hogy Valtteri Bottas is támogatta őt, és amikor kellett, segítséget nyújtott neki.

Az Orosz Nagydíjon Bottas állt a vezető pozícióban, azonban a csapat arra kérte őt, engedje el maga mellett a bajnoki címért harcoló csapattársát. A finn pilóta megtette, azonban a dobogón akkor sem ő, sem az első helyezett Hamilton nem volt boldog.

A brit pilóta ezt a szituációt is megemlítette akkor, amikor az újabb vb-címe megnyerését követően köszönetet mondott csapattársának.

„Számomra kulcsfontosságú, hogy úgy győzzek, hogy én nyerem meg a versenyt. Az, hogy Oroszországban elengedett, szörnyű érzés volt, de azt mondanám, hogy mindenki számára a csapatban” – mondta a 33 éves pilóta.

„Azt hiszem, Valtteri számára sem volt jó. Most feljött hozzám, óriási tisztelettel vagyunk egymás felé. Látom, hogy milyen keményen dolgozik, ő pedig látja, hogy én milyen keményen dolgozom. Nincsenek játszmák, mi összedolgozunk.

„Van olyan, hogy valamit felfedezek a beállításaimban, elmondom neki, és van, hogy nagyon nyitott tudok lenni felé. Ez a legjobb partnerség tisztelet és csapatjáték szempontjából.”

Hamilton elmondta, bízott benne, hogy neki nem kell majd beállnia csapattársa mögé, de hozzátette, hálás Bottasnak, hogy ő nem ellenkezett, és a csapatérdekeket tartotta szem előtt.

„Az idei évben volt, hogy ő kulcsfontosságú szerepet játszott abban, hogy nyertünk. Végső soron a csapatot nem érdekli, hogy melyik pilóta nyer, szóval lehettek volna olyan forgatókönyvek, amikor ő lehetett volna elöl, én a második helyen, és nekem kellett volna játszani ezt a szerepet.”

„Nekem az volt a célom, hogy „oké, meg kell bizonyosodnom róla, hogy mindig én vagyok elöl”. Ha elérkezik egy pont, hogy szükséged van valakire, aki támogat, az Valtteri legyen.”

Nagyon-nagyon hálás vagyok neki mint csapattársnak, és a segítségéért, amit nyújtott azért, hogy elérhessem ezt a hihetetlen álmomat. Szóval nagy-nagy köszönet neki.

Hamilton elismerte, hogy csapattársa sokszor volt balszerencsés, ami további győzelmektől fosztotta meg őt.

„Nagyon erősen kezdett, aztán volt pár nehéz versenye. Azt hiszem, Baku például nagy csapás volt számára. Megérdemelte volna a győzelmet, de defektet kapott.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!