Hamilton: Lauda halála miatt volt igazán nehéz az idei bajnokság - F1VILÁG.HU

Hamilton: Lauda halála miatt volt igazán nehéz az idei bajnokság

HIRDETÉS
A vasárnapi Amerikai Nagydíjon Forma-1-es pályafutása 6. világbajnoki címét is megszerző Lewis Hamilton elárulta, Niki Lauda elvesztése miatt is különösen nehéz volt megvédenie elsőségét 2019-ben.
2019 United States Grand Prix, Sunday - LAT Images Lewis Hamilton Valtteri Bottas Mercedes

Hamilton 2008, 2014, 2015, 2017 és 2018 után újabb vb-címet szerzett, az ötödiket a Mercedes csapatával, ahová még 2013-ban szerződött a visszavonuló Michael Schumacher helyére.

Hamilton szerződtetésében kulcsszerepet vállalt a néhai Niki Lauda, akinek sikerült meggyőznie a brit versenyzőt arról, hogy hagyja ott a McLarent.

Hamilton és a Mercedes pedig azóta az F1 történetének egyik legsikeresebb partnerségét alkotja – immár Niki Lauda nélkül, aki idén májusban hunyt el.

„Csapatként ez volt a legkeményebb év számunkra. Elveszítettük Nikit idén. Egy rendkívül fontos, oszlopos tagját a csapatunknak” – mondta Hamilton a vasárnapi, austini versenyt követően.

„Nem gondoltam, hogy az ő elvesztése ennyire megüt majd. Nagyon felzaklatott, és rettentően hiányzik ma nekem, és nem ismertem fel azt, hogy mennyire szeretem ezt a fickót – attól a pillanattól kezdve, hogy felhívott, amikor otthon voltam, és megkért, hogy jöjjek a csapathoz.” 

„Vagy amikor együtt ültünk a szingapúri hotelben, azon a hétvégén, amikor a váltóm tönkrement a McLarenben… Nagyszerű beszélgetéseink voltak a repülőiről, és hatalmas fordulópont volt nekünk, amikor elveszítettük őt.”

Hamilton rögtön a verseny után azt mondta, biztos abban, hogy idei teljesítménye előtt Lauda is megemelné a sapkáját.

Niki Lauda és Lewis Hamilton | Fotó: Mercedes

A brit az újabb vb-cím megnyerése után arról beszélt, idén is „le kellett küzdenie démonjait”, majd amikor arra kérték, fejtse egy kicsit ki ezt bővebben, a brit így felelt.

„Mindannyian, amikor tükörbe nézünk, kihívásokkal szembesülünk, van, hogy jól érezzük magunkat, van, hogy rosszul – bármiféle okból. Mindig ott van a sötétebb oldal, ami próbál lehúzni, és neked folyamatosan résen kell lenned… Nem tudom, ti hogyan ébredtek fel reggelente, de én belenézek a tükörbe, próbálom kihúzni magam és azt mondom, ’igen, képes vagy rá, igen, nagyszerű vagy, fitt leszel és megfutod azt a köridőt! Igen, meg tudod nyerni ezt a versenyt, ha jó lépéseket teszel, és továbbra is hiszel magadban, ezt senki nem fogja megtenni helyetted!’. Szóval biztatom magam mindig, és próbálok megmutatni egy olyan oldalt, amiről nem gondolom azt, hogy mindannyian ugyanolyan vagyunk benne.”

Hirdetés

„Ráadásul Spában elveszítettünk egy fiatal srácot is… Láttam a közvetítést, láttam, ahogy megtörténik… És amikor ilyesmi megesik, az rengeteg kétséget szül a fejedben, ezeket pedig próbálod leküzdeni, és arra gondolsz, hogy meg kellene-e állni, vagy folytatni kellene-e, hiszen hosszú még az élet.”

„Szeretnék még időt eltölteni a családommal, szeretnék egy nap saját családot. De annyira akarom ezt csinálni… Imádom az egészet, és nem hiszem, hogy sok dolog van, ami megállíthat engem ebben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!