Friss hírek

Hamilton: Tudom, hogy most Niki is megemelné a sapkáját!

Az Amerikai Nagydíjon megszerzett 2. helyével hatodszor is a Forma-1 világbajnokává avanzsált Lewis Hamilton. A brit versenyző ezzel a száguldó cirkusz történetének második legsikeresebb versenyzője lett.

Hamilton először 2008-ban, még a McLaren versenyzőjeként lett először a királykategória legjobbja, majd miután 2013-ban a Mercedeshez szerződött, egy elképesztő sikertörténet vette kezdetét.

A német istálló színeiben először 2014-ben sikerült felülni a Forma-1 trónjára, majd 2015-ben, 2017-ben, 2018-ban, valamint idén is megnyerte a világbajnoki címet.

Hirdetés
 

Hamilton a verseny után természetesen nehezen találta a szavakat az újabb diadalra.

„Nehéz pontosan megérteni azt, amit jelenleg érzek – természetesen rettentően boldog vagyok. Látni édesapám mosolyát… Mindent elárult!” – mondta szemmel láthatóan meghatódva a Forma-1 történetének második legsikeresebb versenyzője.

„Ő már az első naptól kezdve támogatott engem, akárcsak az édesanyám. Nagyon keményen dolgoztak azért, hogy ma itt lehessek. Szóval látni őket így együtt… Hosszú idő óta ez volt az első verseny, hogy közösen voltak itt, és ennyire együtt voltunk családként…”

Hamilton köszönetet mondott továbbá a Mercedes csapatának, különösképpen az idén elhunyt Niki Laudának.

„Nagyon hálás vagyok mindenkinek a gyárban, nagyon sokat segítettek nekem idén, mindenki nagyon keményen dolgozott a csapaton belül, hogy elérhessük mindezt. Hatalmas megtiszteltetés, hogy ennek a csapatnak dolgozhatok.”

„Niki nagyon hiányzik nekem. De ma ő is megemelte volna a kalapját! A szombati időmérő után még kérte volna vissza a fizetésem, de ma megemelte volna a sapkáját. És Niki nélkül ez nem jöhetett volna létre.”

A hatszoros világbajnok az austini verseny leintését követően beszélt arról is, bármennyire is úgy tűnt, hogy könnyű dolga volt idén, valójában nagyon komoly kihívásokkal kellett szembenéznie.

„Ez volt a legkeményebb év, amennyire én emlékszem. Talán egy kicsit nehéz értékelni mindezt, hiszen nem tudtunk mindig nyerni, voltak hullámhegyek és hullámvölgyek… Nagy kihívás volt… A srácokkal való munka, a fizikai felkészültség, a rengeteg utazás, és az a hullámvasút, amit megtapasztaltunk…

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!