Hamilton óva inti a Mercedest a csapatutasítástól

Lewis Hamilton bízik abban, hogy a Mercedes vezetése nem alkalmaz csapatutasítást közte és márkatársa, Nico Rosberg között annak érdekében, hogy elkerülje a jövőben az ütközéseket.


Lewis Hamilton bízik abban, hogy a Mercedes vezetése nem alkalmaz csapatutasítást közte és márkatársa, Nico Rosberg között annak érdekében, hogy elkerülje a jövőben az ütközéseket.

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff csalódottságának adott hangot a vasárnapi Osztrák Nagydíj után, ahol versenyzői az utolsó körben összeütköztek az első pozícióért vívott csatában, és csak a szerencsének volt köszönhető, hogy nem estek ki, ahogy arra volt már példa, nem is olyan rég, mindössze négy futammal ezelőtt Barcelonában.

A szakember elmondta, hogy a menedzsment napokon belül összeül majd és eldönti, hogy milyen módszerekkel vessen véget az ilyen és ehhez hasonló eseteknek, de azt sem tartja kizártnak, hogy csapatutasítást alkalmaznak.

„Barcelonában sokkal higgadtabban kezeltem ezt, mert előtte 30 balesetmentes versenyünk volt” – mondta Wolff.

„Tiszta sor volt, hogy egyszer meg fog történni, de voltam olyan naiv, hogy azt gondoltam, tanultak az esetből. Most viszont ismét itt tartunk, megtörtént ismét, így fontolóra kell vennünk, milyen lehetőségeink vannak.”

„Az sem kizárt, hogy azt választjuk, hogy a futam egy adott szakaszában befagyasztjuk a sorrendet és nem engedjük többet versenyezni őket, ami szomorú, hiszen szeretem, ha verseny van a pályán, de ha nem lehetséges a tiszta versenyzés ütközés nélkül, akkor ennek ez a következménye.”

Hamilto azonban bízik abban, hogy továbbra is engedik őket szabadon versenyezni, és a vezetőség belátja, hogy néha elkerülhetetlenek az ilyen esetek, mikor a csapattársak nagyon kemény csatában vannak egymással a világbajnoki címért.

„Versenyezni akarok” – mondta a brit világbajnok. „A véremben van, így nőttem fel, hogy van verseny. Azért jöttem a Forma-1-be, hogy a legjobb legyek, a legjobbat nyújtsam és mindenkit megverjek a pályán.”

„Nem is olyan régen láttam egy visszajátszást Michael (Schumacherről), és (Rubens) Barrichellóról, mikor a csapat utasította őket a helycserére (még 2002-ben az Osztrák Nagydíjon), ami nagy csalódás volt számomra, mint rajongó számára akkor.”

„Senki sem akar csapatutasítást látni. Jó dolog, hogy Toto és Niki (Lauda) vannak olyan rendesek és engednek minket versenyezni, amiről ez az egész szól.”

„Nem mindig kék az ég és tökéletes minden, de ez a motorversenyzés. Mindenkinek tisztában kell lennie azzal, hogy történnek jó és rossz dolgok is egyaránt. Óriási sebességgel autózunk, és valaki azt várja tőlünk, hogy soha de soha ne legyen probléma? Kétlem.”

„Bízom abban, hogy ez nem változtat semmin és továbbra is versenyezhetünk. Ez az én őszinte vélményem szeretett sportágamról.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!