Hamilton rugdosó lóhoz hasonlította az idei Mercedest - F1VILÁG.HU

Hamilton rugdosó lóhoz hasonlította az idei Mercedest

HIRDETÉS
Lewis Hamilton karrierje során jó néhány Forma-1-es autót vezetett már, a Mercedes idei konstrukciójánál azonban egyik sem volt kiszámíthatatlanabb. A pattogás csak tetézte a bajt.
2022 Japanese Grand Prix, Saturday - Steve Etherington Lewis Hamilton

Komoly kihívásokkal nézett szembe a Mercedes istállója a 2022-es szezon során, az egyedi, lényegében oldaldobozok nélkül megépített autója ugyanis finoman szólva is nehezen kezelhetően viselkedett. A csapat jó néhány hétvégéről távozott rossz szájízzel, ugyanis akármilyen keményen dolgoztak a problémáik megértésén, az autó képes volt újra és újra meglepni a mérnököket. Lewis Hamilton egyenesen a karrierje legkiszámíthatatlanabb autójaként jellemezte a W13-at.

„A mérnökeimnek így írtam le: képzeljétek el, hogy megpróbáltok minél közelebb lopózni egy ló mögé. Hol van az a pont, ahol arcon fog rúgni? Mert ha megtörténik, az fájni fog. Ez nagyon jól leírja, milyen érzés egy kiszámíthatatlan autóra támaszkodni” – fogalmazott Hamilton Mexikóban.

Hamilton már a téli tesztek elején tudta, hogy az idei nehéz menet lesz, de arra számított, hogy a mérnökök hamarabb megoldást találnak a problémákra.

„Már az első alkalommal éreztem. De soha ne mondjuk, hogy soha. Talán az első versenyre kijavíthattuk volna, ki tudja? Néha nehéz megmondani, meddig fognak tartani ezek a dolgok. Ráadásul ekkora pattogással soha nem volt dolgom.”

A Mercedesnél nem Hamilton volt az egyetlen, akit meglepett a probléma komplexitása. A mérnökök alaposan megizzadtak, mire kiismerték az autót.

„Nem számítottak rá, hogy eddig fog tartani megérteni a pattogás okát. Új eszközöket is tervezniük kellett. Bíztunk és reménykedtünk, de aztán jött egyik fejlesztés a másik után, és egyik sem működött. Képzeljék el, hogy a mérnökök a szélcsatornában látták a teljesítmény javulását, a pályán viszont nem. Folyton a padlóra kerültünk, de ami nem öl meg, az megerősít. Nem lesz könnyű a következő szezonban az élre állni, de úgy gondolom, az autónk működését már sokkal jobban értjük” – fogalmazott a hétszeres világbajnok.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!