Hamilton: Schumachernek is köszönhető a remek barcelonai eredmény - F1VILÁG.HU

Hamilton: Schumachernek is köszönhető a remek barcelonai eredmény

HIRDETÉS
Mick Schumachernek is köszönhető az, hogy a Mercedes csapata a pénteki küszködés után „rátalált a helyes útra”, és idei legjobb eredményét érte el Barcelonában – mondja Lewis Hamilton.
2023 Spanish Grand Prix, Saturday - Stephen Reuss Mick Schumacher

A német istálló versenyzői a győztes Max Verstappen mögött a 2. és 3. helyeken futottak be a Forma-1-es Spanyol Nagydíjon, pedig az alaposan átszabott versenyautóval kicsit döcögősen indult a hétvége pénteken. Hamilton elmondása szerint viszont a W14-es nagyszerűen működött a vasárnapi futam során, ebben pedig Mick Schumachernek is komoly érdeme van, aki a szimulátorban kőkeményen dolgozott a beállításokon.

„Az autó nagyszerű volt” – mondta a hétszeres világbajnok. „Pénteken nagyon küszködtünk az egyensúllyal, nagyon nem találtunk bele. Igazán nehéz volt vezetni az autót, mert az rendkívül kiszámíthatatlan volt. És aztán elvégeztünk némi munkát az este folyamán.”

„Nagyszerű a csapatunk, Mick pedig péntek este a szimulátorban dolgozott, és nagyszerű munkát végzett, ami segített bennünket abban, hogy rátaláljunk a helyes útra szombaton. Azt gondolom, igazán tisztességes munkát végeztünk abban, hogy megértsük a különböző leszorítóerő-szinteket. És a versenyen már az autó nagyszerű volt.”

Hamilton azt mondja, bár a Red Bull-lal nem tudták tartani a lépést, a barcelonai eredmény igazán nagyszerű.

„Hogy őszinte legyek, nem tudtam tartani a lépést azokkal a köridőkkel, amiket Max futott. Az, hogy George a 12. helyről 3. lett, figyelemreméltó. Szóval lenyűgöző eredményt ért el a csapat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!