Hamilton: Szörnyű időmérő volt, nyerni is nehéz lesz - F1VILÁG.HU

Hamilton: Szörnyű időmérő volt, nyerni is nehéz lesz

HIRDETÉS
Lewis Hamilton számára nem volt könnyű az Orosz Nagydíj időmérő edzése, és biztos benne, hogy a versenyen is megnehezíti majd az életét Max Verstappen és csapattársa, Valtteri Bottas is.
2020 Russian Grand Prix, Saturday - LAT Images Lewis Hamilton Mercedes

Hamilton az időmérő második szakaszában a 15. helyen állt, amikor 2 perc 15 másodperccel a leintés előtt piros zászló lépett érvénybe Sebastian Vettel balesete miatt. A brit versenyző az újraindításkor éppenhogy felért a gyorskörére: mindössze 1,25 másodpercen múlt, hogy meg tudta kezdeni azt. 

„Ez egyike volt a legrosszabb időmérőimnek – szörnyű volt!” – mondta Hamilton a kvalifikációt követően. 

„A szívem a torkomban dobogott végig. Elvették a körömet, egész hétvégén ez volt az első alkalom, amikor szélesen fordultam. Kint akartam maradni, és még egy kört teljesíteni, de behívtak új gumikért, és aztán jött a piros zászló. Rizikó volt, amikor kijöttünk az új gumikkal a végén.

A csapat a lágy abroncsokkal küldte ki Hamiltont az újraindítást követően, hogy minél nagyobb esélye legyen a továbbjutásra – így a Q2-ben ezekkel a gumikkal teljesítette gyorskörét, vagyis ezekkel is kell majd rajtolnia. 

Stratégia szempontjából így hátrányba került a mögüle rajtoló Max Verstappennel és Valtteri Bottasszal szemben, ők ugyanis a közepes keverékekkel indulnak majd

„Végül a lágy abroncsokkal rajtolok, ami nem jó. Jó, hogy pole-ban vagyok, de talán ez a legrosszabb hely a pole szempontjából, a magas légellenállású autók miatt. Szóval valószínűleg kétségtelenül szélárnyékozni fognak mögöttem. Mindkét autó, akik ellen versenyzem, a közepes keverékeken lesz, szóval nehéz lesz megnyerni a versenyt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Hamilton: Szörnyű időmérő volt, nyerni is nehéz lesz
Sainz balesete miatt került nehéz helyzetbe Russell az időmérőn
Piastri: Gyors autók vannak mögöttünk!
Hamilton a 18. rajthelyéről: Sz*r ügy
Perez majdnem kiesett a Q1-ben, mielőtt második rajthelyet szerzett
Sainz miatt megóvja az időmérő eredményét az Aston Martin!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!