Friss hírek

Hamilton támogatná a zárt pilótafülkét

Lewis Hamilton nem zárkózik el a zárt pilótafülke bevetése elől, ami Jules Bianchi életét is akár megmenthette volna.


Lewis Hamilton nem zárkózik el a zárt pilótafülke bevetése elől, ami Jules Bianchi életét is akár megmenthette volna.

Azt követően, hogy Bianchi kilenc hónapos küzdelem után múlt pénteken életét vesztette a tavaly októberi Japán Nagydíjon elszenvedett súlyos balesete következtében, ismét felmerült a zárt pilótafülke bevezetésének lehetősége a Forma-1-ben – jóllehet egyesek szerint az sem mentette volna meg a francia pilóta életét, hiszen akkora volt a becsapódás.

„Láttam néhány koncepciót a zárt pilótafülkéről pár hónapja, talán egy McLarenen volt rajta, és azt kell mondjam, hogy jól nézett ki” – mondta Hamilton.

„Hogy működne, avagy sem, fogalmam nincs, de folyamatosan a biztonság javítása a cél, így el tudom képzelni, hogy egy napon változni fog a Forma-1 arculata és más autók lesznek.”

A Mercedes világbajnoka azt is elmondta, hogy bármilyen ötletre nyitott, ami a biztonságot növeli, de az is nagyon fontos, hogy a változtatással továbbra is élvezhető maradjon a Forma-1.

„Soha nem voltam semmilyen változtatás ellen, ha az pozitívan hat a biztonságra, de ugyanakkor azt is nézni kell, hogy a versenyre se legyen negatív hatással és ne veszítsen a sport az élvezhetőségéből” – tette hozzá.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!