Hamiltoné a pole a szakadó esőben! - F1VILÁG.HU

Hamiltoné a pole a szakadó esőben!

HIRDETÉS
A Mercedes világbajnoki címvédője, Lewis Hamilton szerezte meg a rajtelsőséget a Stájer Nagydíj esős időmérő edzésén. A rendkívül nehéz körülmények közepette Max Verstappen lett a 2., Carlos Sainz pedig a 3. A Ferrari ezúttal is esélytelen volt Spielbergben.

Végül mégis megrendezték a Stájer Nagydíj időmérő edzését a Red Bull Ringen, ahol végül Lewis Hamilton szerezte meg a pole pozíciót Max Verstappen és Carlos Sainz előtt.

A Stájer Nagydíj időmérő edzése 15 órakor kezdődött volna, azonban a nagy eső miatt bejelentették, hogy elhalasztják a kvalifikáció kezdetét. Michael Masi, a Forma-1 versenyigazgatója még pénteken elmondta, amennyiben szombaton nem tudják megtartani az időmérőt, több lehetőség is van arra, hogy mi alapján rajtoljanak el a pilóták a vasárnapi versenyen. 

15 óra 36 perckor azonban érkezett a hír, hogy a Q1-et 10 perc múlva elkezdik, így a csapatok és versenyzők elkezdhettek készülődni. Az autók a zöld jelzésre már felsorakoztak a bokszutcában, hogy minél hamarabb teljesíthessék gyorskörüket, ugyanis azt az értesítést kapták a csapatok, hogy a körülmények hamarosan romlani fognak. 

A Q1-ben a pilóták folyamatosan tudtak körözni, és folyamatosan javítottak is köridejeiken. Az első etap végül piros zászlóval ért véget véget, miután Antonio Giovinazzi először a falhoz csapta autóját, majd nem ért vissza a bokszutcába és le kellett parkolnia az Alfa Romeót a pálya szélén. 

Az esős Q1-ben végül Kimi Räikkönennek nem sikerült a továbbjutás, pedig a finn úgy nyilatkozott, sikerült javulást elérniük az autó teljesítményét illetően – végül a 16. rajthelyet szerezte meg. Mögötte Sergio Perez (Racing Point), Nicholas Latifi (Williams), Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo) és Romain Grosjean (Haas) foglal majd helyet a rajtrácson. 

F1-es karrierje során először sikerült a továbbjutás George Russell számára, aki kitörő örömmel fogadta a hírt a Williams csapatától – a brit a 12. helyen jutott tovább a Q2-be. 

A Q2-ben sem hagyott alább az eső, bár eleinte tudtak javítani az időeredményeiken a pilóták. A Ferrarik megismételték múlt heti eredményüket: ezúttal azonban nem Vettel, hanem Charles Leclerc csúszott le a továbbjutásról. 

Mögötte meglepetésre George Russell, a Williams pilótája végzett, aki mindössze 8 ezredmásodperccel maradt el Lecerc-ről és 1 tizedmásodperccel a továbbjutástól! 

A 13. helyen Lance Stroll végzett a Racing Pointtal, a 14. lett Daniil Kvyat, az AlphaTauri pilótája, a 15. pozícióból pedig Kevin Magnussen, a Haas pilótája indulhat majd a holnapi versenyen. 

Hirdetés

Izgalmasan alakult a Q3 vége, amikor Hamilton és Verstappen küzdött a pole pozícióért: a holland azonban utolsó körének utolsó szektorában hibázott, és megpördült. 

A Red Bull pilótája megúszta, autója nem sérült meg, azonban így nem tudta legyőzni Hamiltont, aki végül 1,2 másodperces előnnyel megszerezte a pole pozíciót előtte. 

A harmadik helyről a McLaren pilótája, Carlos Sainz várhatja majd a piros lámpák kialvását, az ő csapattársa, Lando Norris pedig a 6. pozíciót szerezte meg.

Valtteri Bottas, a Mercedes pilótája a 4. lett, az 5. leggyorsabb időt pedig Esteban Ocon érte el a Renault-val. 

Alex Albon, a Red Bull pilótája lett a 7., mögötte Pierre Gasly, az AlphaTauri pilótája végzett a 8. helyen. Daniel Ricciardo a tegnapi autótörést követően a 9. rajtkockát szerezte meg, és végül Sebastian Vettel, a Ferrari pilótája zárja az első 10 sorrendjét. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Hamiltoné a pole a szakadó esőben!
Nem a fejlesztésekkel van baj: Kiderült, mi okozta a Mercedes austini küszködését
A Ferrari-főnök szerint Mexikóban is szoros lesz a csata a győzelemért!
McLaren: A csapatutasításokkal a jövőbeli sikereinket tennénk kockára
Horner azonnali fejlődést vár Pereztől

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!