Friss hírek

Hat sprintfutamos hétvége lesz jövőre az F1-ben

Az F1 Bizottságának szerdai ülésén több témáról is egyeztettek a száguldó cirkusz csapatai a Forma-1 vezetőségével, valamint a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) képviselőivel. Döntés született arról, hogy 2022-ben hat helyszínen is alkalmazzák majd az idén bemutatott sprintfutamos formátumot.

Az FIA által kiadott közlemény szerint az ülésen bemutatták a résztvevőknek a következő idényre tervezett, 23 versenyből álló naptárat, melyet a Motorsport Világtanács (WMSC) pénteki ülésén hagy majd jóvá.

Azt már jó ideje tudni lehet, hogy a 2022-es világbajnokság 23 versenyhétvégéből áll majd, a legfrissebb hírek szerint azonban Kínába jövőre sem látogat majd el a mezőny. Úgy tudni, Sanghaj helyett Imolában vendégeskedik majd a száguldó cirkusz.

Az FIA tájékoztatása szerint a bizottság ülésén bemutatták azt a jelentést, melyet a Silverstone-ban és Monzában megtartott sprintfutamos hétvégék alapján állítottak össze – természetesen az érintettek visszajelzéseivel kiegészítve. Bár ezt hivatalosan nem erősítették meg, úgy tudni, megállapodás született arról, hogy 2022-ben hat helyszínen is alkalmazzák majd a sprintkvalifikációs formátumot.

Egyeztetések folytak továbbá a sportszabályzat módosításáról is azok után, hogy az idei Belga Nagydíjat elmosta az eső, a mezőny pedig mindössze néhány kört tett meg a biztonsági autó mögött.

Felmerült továbbá az is, hogy a négynapos hétvégéket háromnaposra csökkentik majd, a csütörtöki médianapot tehát jó eséllyel eltörlik majd.

Egyeztettek továbbá a 2022-es idényt megelőző előszezoni tesztekről is: információink szerint két helyszínen, Barcelonában és Bahreinben tartják majd őket, és összesen 8 napot tölthetnek pályán a Forma-1 csapatai.

A csapaton képviselőit továbbá tájékoztatták a 2025-ös motorszabályokkal kapcsolatos legújabb fejleményekről.  

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!