Hátrafelé lépeget a Mercedes, Bakuban kiszorultak a top 10-ből - F1VILÁG.HU

Hátrafelé lépeget a Mercedes, Bakuban kiszorultak a top 10-ből

A két pénteki szabadedzés legnagyobb meglepetését a Mercedes szállította, amely képtelen volt felvenni a versenyt a Red Bull és a Ferrari ellen. Hamilton nyilatkozata alapján úgy tűnik, hogy a németek nem altatnak, hanem valóban bajban vannak.

Váratlanul lassúnak tűnik eddig a Mercedes az Azeri Nagydíjon, a pénteki második szabadedzésen már a top 10-ből is kiszorult a világbajnoki címvédő csapat. Meglepő, hogy Lewis Hamilton mégis elégedett volt azután, hogy a délutáni tréningen 1,041 mp-cel elmaradt az élen végző Sergio Pereztől, így a 11. helyen zárt.

„Őszintén szólva, nagyon jó napon vagyok túl. Megtettem annyi kört, amennyit terveztünk, igazából hibát sem vétettem, csak az első szabadedzésen volt egy apró elfékezésem” – mondta a brit világbajnok.

 

A kincstári optimizmus talán túlzás volt a részéről, amit alighanem maga is érezhetett, hiszen így folytatta a nyilatkozatot:

„Egyszerűen lassúak voltunk. Alapjában úgy éreztem, hogy jól vezetek, az autó is jónak tűnt, de egyszerűen nem volt benne jobb idő. Kétségkívül tanácstalanok vagyunk, azt hiszem, mindenki vakarja a fejét, és elemzi az adatokat, hogyan tudnánk javulni” – ismerte el Hamilton.

A hosszabb etapokon jobbnak érezte a Mercedest, de alapjában véve nem volt elégedett az irányíthatóságával.

„Nyomtam neki rendesen, a határon autóztam, de a kocsiban most ennyi volt. Vannak helyek, ahol gyorsabb lehetnék, de nincs elég tapadásunk. Dolgozunk rajta” – utalt rá a brit, hogy talán mégsem altattak a nyitónapon.

„Természetesen nem könnyű elviselni, hogy a top 10-en kívül zártunk, hiszen máshol megvolt a kellő tempónk. Nem igazán tudom, hol tartunk most. Tempó tekintetében nem léptünk előre Monaco óta, sőt ma inkább úgy látszott, hogy hátrább csúsztunk” – kesergett Hamilton.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Hátrafelé lépeget a Mercedes, Bakuban kiszorultak a top 10-ből
Alonso szerint túl lassú volt az Aston Martin, és beszélt az okokról is
Sainz az egész versenyen a gumikkal spórolt
Szabályt szegett, így büntetést kapott a Mercedes Barcelonában
Norris: Az ütközés nélkül sem volt sok esélyem pontszerzésre

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!