Friss hírek

Heteken belül dönthetnek az Audi és a Porsche F1-es csatlakozásáról

Sajtóhírek szerint heteken belül dönt a Volkswagen-csoport arról, hogy 2026-ban két márkájával, az Audival és a Porschével csatlakozik a Forma-1-hez.

A két brand képviselői idén több alkalommal is részt vettek azokon az egyeztetéseken, melyeken az új, 2026-ban bevezetésre kerülő motorszabályokról egyeztettek az érintettek.

Hetek óta lehet hallani azokat a híreket, melyek szerint az új regulák vonzóvá teszik a száguldó cirkuszt a Volkswagen-csoport számára, az F1-Insider.com értesülései szerint pedig hamarosan a német konszern dönthet is az F1-es csatlakozásról.

Hirdetés
 

Úgy tudni, a VW felügyelőbizottsága novemberben ül össze a wolfsburgi központban, ahol természetesen a Forma-1 is napirendre kerül, az Audi és a Porsche illetékesei itt kaphatnak zöld utat a királykategóriás projekthez.

Az F1-Insider szerint már az irányvonalakat is meghatározták: a Porsche a Red Bull, az Audi pedig a McLaren partnereként érkezhet meg a száguldó cirkuszba.

A Red Bull egyébként hamarosan már saját Milton Keynes-i központjában állítja elő a Hondától megvásárolt tervek alapján a motorokat, és számos motormérnököt igazoltak, hiszen az új motorszabályok érkezésekor már az erőforrás tervezését is az energiaital-gyárosok végeznék.

Helmut Marko, a Red Bull motorsport-tanácsadója viszont már hónapokkal ezelőtt azt mondta, örömmel fogadnák egy gyártó érkezését.

„Ha partnerek szeretnének csatlakozni hozzánk, természetesen szívesen látjuk őket” – mondta a szakember.

Ami a McLaren és az Audi esetleges összefonódását illeti: a német gyártó nemrég leszerződtette a korábbi BMW-mérnököt, Adam Bakert, akit igencsak jól ismer a McLaren csapatfőnöke, Andreas Seidl, hiszen annak idején együtt dolgoztak a bajor gyártónál.

Seidl egyébként a Volkswagent is jól ismeri, hiszen a Porschénál néhány éve projektmenedzserként tevékenykedett, és többek között győzni tudtak a Le Mans-i 24 órás viadalon is.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!