Hétvégén újra zeng a Hungaroring - F1VILÁG.HU

Hétvégén újra zeng a Hungaroring

HIRDETÉS

Ismét Michelisz Norbi nevétől lesz hangos hétvégén a Hungaroring – a túraautó-világbajnokság (WTCC) immáron ötödik alkalommal látogat el hazánkba, a szezon harmadik fordulóját teljesíti nálunk a mezőny.


Ismét Michelisz Norbi nevétől lesz hangos hétvégén a Hungaroring – a túraautó-világbajnokság (WTCC) immáron ötödik alkalommal látogat el hazánkba, a szezon harmadik fordulóját teljesíti nálunk a mezőny.

Remek hangulat, sok néző – röviden összefoglalva ezekre biztosan számíthatunk a WTCC hétvégi magyarországi futamán. Ezen felül pedig minden hazai szurkoló abban bízik, hogy Michelisz Norbinak és a Zengő Motorsportnak sikerül legyőznie a Citroeneket.

Úgy tűnik, erre meg is van az esélye Norbinak, hiszen a súlykompenzációs rendszer alapján a Citroenek 60 kg-mal nehezebbek lesznek a hétvégén. A magyar versenyző szerint a lehető legjobbkor kaptak plusz súlyt az ellenfelei, így ugyanis van esélyük arra, hogy önerőből felvegyék velük a harcot.

„60 kg súlytöbblet körülbelül 1 másodperc hátrányt jelent a Hungaroringen, és hogyha ehhez hozzávesszük az új első lökhárítót és a hosszabb első splittert, akkor valahol 1 és 1,2 másodperc között kell, hogy legyen a különbség. Ha megnézzük az első két versenyhétvégét, akkor láthatjuk, hogy nagyjából ennyi volt a lemaradásunk” – mondta Michelisz Norbi a csütörtöki sajtótájékoztatón.

Norbi ugyanakkor óvatosan nyilatkozott az esélyeikkel kapcsolatban, és egyelőre csak annyit mondott, hogy sima versenyt szeretne, ahol megmutathatják, valójában mire képesek és mennyit sikerült előrelépniük az új, aerodinamikai fejlesztéseknek köszönhetően.

„Hozzá kell tennünk, hogy amikor mi fejlődtünk, akkor ők is mindig találtak valamit. Elméletileg önerőből képesek kell, hogy legyünk a jó szereplésre hétvégén, de sajnos nehéz megsaccolni, hogy bennük mennyi tartalék van még.”

A magyar versenyző számára egyáltalán nem jelent nyomást, hogy több tízezer rajongója várja tőle a helyszínen a jó eredményt.

„Természetesen a hazai viadal az év fénypontja számomra – amikor a második futam után kiszállok az autóból, már alig várom a pillanatot, amikor újra a Hungaroringen versenyezhetek. Szerencsére nagyon gyorsan eltelt az elmúlt egy év, és én megint bizakodva várhatom a viadalt, mert bár Marokkóban nem a legfényesebben szerepeltünk, az a pálya egyáltalán nem fekszik sem nekem, sem az autónak. A Ring viszont…”

A túraautó mezőnye már pénteken megkezdi a felkészülést a hétvégi nagydíjra, szombaton 14 óra 30 perckor teljesítik az időmérő edzést, vasárnap 13 óra 30 perckor láthatjuk az első, 14 óra 40 perckor pedig a második versenyt.

Hirdetés

Reméljük, minél többen szurkolhatunk együtt a helyszínen!

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!