Hill a Ferrari helyében visszacsábítaná Binottót - F1VILÁG.HU

Hill a Ferrari helyében visszacsábítaná Binottót

Az 1996-os év Forma-1-es világbajnoka, Damon Hill a Ferrari helyében visszacsábítaná Maranellóba a tavalyi szezont követően menesztett Mattia Binottót – persze nem a csapatfőnöki székbe.

Binotto a 2022-es év végén – a hírek szerint önként – távozott a maranellói gárdától, mely csapathoz még 1995-ben csatlakozott, és 2019 óta dolgozott csapatfőnökként. A svájci szakember helyére Fred Vasseur érkezett, Binottóval kapcsolatban pedig az elmúlt hetekben arról pletykáltak, az Alpine csapatával térhet vissza a Forma-1-be.

Damon Hill viszont azt mondja, Binottónak talán nem valók a csapatfőnöki feladatok, hiszen alapvetőn ő egy kiváló mérnök. Ő a Ferrari helyében visszacsábítaná Maranellóba.

 

„Szerintem ez nem volt egy megfelelő pozíció számára” – mondta Hill az F1 Nation podcastben. „Ő egy technikai ember, és szerintem nagyon fontos a csapatnak. Úgy gondolom, elképesztő tehetsége van, és én visszahoznám őt, mondván, ’oké, vezetheted a technikai dolgokat’. Nyilván egy nagyon felvilágosult ember, viszont nem tudom, hogy politikailag ez megvalósítható-e.”

„Van egy másik aspektusa annak, hogy az ember csapatfőnök, amiben szerintem egyesek igazán jók. Sokat kell érvelni a pénz, a stratégia, vagy a marketing kapcsán az F1-ben. Lehet, hogy elsősorban nem erre fókuszált, és talán nem ezt imádta, nem ez volt a szenvedélye. De meglepett, hogy a Ferrari nem alkalmazta egyszerre kettejüket [Binottót és Vasseurt], mert szerintem Fred Vasseur megfelelő ember, jól érti a versenyzést.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Hill a Ferrari helyében visszacsábítaná Binottót
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!