Hill: Hamilton nagyobb nyomást tesz a Mercedesre, mint bárki más - F1VILÁG.HU

Hill: Hamilton nagyobb nyomást tesz a Mercedesre, mint bárki más

HIRDETÉS
Az 1997-es év Forma-1-es világbajnoka, Damon Hill szerint Lewis Hamilton az, aki az előttünk álló időszakban a legnagyobb nyomást gyakorolja majd a Mercedes csapatára.
2023 Bahrain Pre-Season Test, Day 3 - Stephen Reuss Lewis Hamilton

A német istálló a tavalyi küszködés után idén újra kiábrándító formában kezdte az F1-es bajnokságot, a csapatvezetés pedig elismerte, jelentősen változtatniuk kell versenyautójukon, annak jelenlegi koncepciójával ugyanis zsákutcába jutottak.

Lewis Hamilton a gyenge bahreini idénynyitó után meglehetősen kritikus hangvételt ütött meg: a brit egész egyszerűen kijelentette, ő elmondta véleményét az autó fejlesztésével kapcsolatban, a Mercedesnél viszont nem figyeltek oda rá. Honfitársa, Damon Hill szerint a hétszeres világbajnok óriási nyomás alá helyezi a német csapatot a fejlődés érdekében.

„Kritizálni nehéz. Az ember nem akarja azt mondani, hogy ’oké, valakinek meg kell oldania ezt’. Az emberek munkája nagyon fontos, és az utolsó dolog, amire szükségük van, az a nyomás. De ez a Forma-1, ilyen a természete. Rivaldafényben vagy, nem egy olyan hely ez, ahol el lehet rejtőzni” – magyarázta Hill. „Valaki meg fogja keresni, hol van rendben a dolog, és hol nincs. És ha egy egyén rossz irányba tereli a dolgokat, akkor nyomás alá fogják helyezni.”

„Azt nem gondolom, hogy [Mattia] Binottónak feltétlenül el kellett veszítenie a pozícióját a Ferrarinál, de ez történt. Ilyen ennek a játéknak a természete. Nehéz.”

„Lewis felhozta a problémát. Kiállt, és azt mondta, ’szóltam nekik, de nem hallgattak rám’. És ez nem egy támogató magatartás. Ezzel nyomást helyez a csapatra. Ha tehát van valaki, aki rájuk teszi a nyomást, az maga Lewis. Azt gondolom, már azzal, hogy Lewis ott van a csapatnál, nagyobb nyomást tud produkálni, mint bárki más.”

„Tudják a problémát, tudják, hogy meg kell oldaniuk, és ez egy lehetőség lesz. Toto is így látja, és azt mondja, ’ez egy lehetőség nekünk arra, hogy megmutassuk, milyen fából faragtak bennünket, lehetőség arra, hogy megmutassuk a világnak, mire vagyunk képesek’.”

A gyenge kezdés ellenére Hill azt mondja, a Mercedes képes a felzárkózásra, ugyanakkor hiába állítja a csapat, hogy nem az autó egyedi oldalszekrényei jelentik a problémát, az F1-es bajnok szerint nehéz ezt elhinni.

„Ostobaság lenne leírni őket, és azt mondani, nem tudják megoldani. De a lényegi probléma az autó tervezésének alapjában rejlik. Mindannyian azt mondják, hogy nem az oldalszekrények jelentik a gondok, az ő oldalszekrényeik mégis teljesen másképp néznek ki, mint a többieknél, eltekintve a Williamst. Meg lehet nézni az Aston Martint, amin ott vannak a Red Bull, vagy akár a Ferrari oldalszekrényei. Ezek az autók teljesen más irányt választottak, a Mercedes pedig még mindig kitart az oldaldoboz nélküli koncepció mellett. Szóval az embernek az az érzése, hogy valami alapvető probléma van ezzel az elképzeléssel.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!