Hivatalos: A Ferrari 2024-ig hosszabbított Leclerckel - F1VILÁG.HU

Hivatalos: A Ferrari 2024-ig hosszabbított Leclerckel

HIRDETÉS
A Ferrari hivatalosan is bejelentette, hogy 2024-ig hosszabbított Charles Lerclerckel, miután a monacói kimagasló teljesítményt nyújtott az idei évben.
Charles Leclerc Ferrari

Első sauberes évét követően Leclerc 2019-ben csatlakozott a Ferrari alakulatához, ahol teljesítményével meggyőzte az egész csapatot – a fiatal versenyző az egyéni bajnokságban csapattársát, a négyszeres világbajnok Sebastian Vettelt is legyőzte. 

Leclerc összesen 7 pole pozíciót, 10 dobogós helyezést és két győzelmet szerzett az idei szezonban, végül pedig a bajnoki összetett 4. helyén zárt. 

Első közös szezonjukat követően a Ferrari úgy döntött, 2024-ig lehetőséget biztosít a 22 éves pilóta számára, így alá is írták az 5 évre szóló szerződést.

„Nagyon boldog vagyok, hogy a Scuderia Ferrarival maradok” – nyilatkozta Leclerc. „Az elmúlt szezon egy álom volt számomra, hogy a Forma-1 legillusztrisabb csapatánál versenyezhettem.”

„Alig várom, hogy még mélyebb kapcsolatom legyen a csapattal azok után, hogy milyen intenzív és izgalmas szszeonunk volt 2019-ben. Lelkes vagyok a jövő miatt, és alig várom a következő szezont” – folytatta a monacói. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!