Hivatalos: A Ford lesz a Red Bull és az AlphaTauri motorpartnere 2026-tól! - F1VILÁG.HU

Hivatalos: A Ford lesz a Red Bull és az AlphaTauri motorpartnere 2026-tól!

HIRDETÉS
2026-tól a Ford lesz a Red Bull és az AlphaTauri motorpartnere a Forma-1-ben – erősítették meg az energiaital-gyárosok azt követően, hogy az amerikai vállalat bejelentette, visszatér a Forma-1-be.
MONTE-CARLO, MONACO - MAY 27: Max Verstappen of Red Bull Racing and The Netherlands  during practice ahead of the F1 Grand Prix of Monaco at Circuit de Monaco on May 27, 2022 in Monte-Carlo, Monaco. (Photo by Peter Fox/Getty Images)

A Ford nem sokkal a Red Bull autóbemutatója előtt tette meg bejelentését, miszerint az új motorszabályok 2026-os bevezetésekor visszatérnek az F1-be. Már jó ideje sejteni lehetett, hogy az amerikai gyártó a Red Bull-lal lép szövetségre, ezt pedig az energiaital-gyárosok nem sokkal később hivatalosan is megerősítették.

„Fantasztikus, hogy ezen partnerség révén üdvözölhetjük újra a Fordot a Forma-1-ben” – mondta Christian Horner csapatfőnök, aki beszélt arról is, a V6-os erőforrásokat saját maguknak gyártják majd le Milton Keynes-ben, a Ford azonban szakértelmével hozzájárul a motorfejlesztéshez.

„Független gyártóként óriási dolog a versenytársakkal szemben az, hogy képesek leszünk profitálni egy olyan gyártó tapasztalatából, mint amilyen a Ford.”

„Egy gazdag történelemmel rendelkező gyártóról van szó, mely generációkon átível. Jim Clarktól Ayrton Sennán át Michael Schumacherig, ez a sor önmagáért beszél. Számunkra, a Red Bull Powertrains számára ez egy új fejezet kezdete, mint Red Bull Ford – rendkívül izgalmas.”

A Red Bull Racing mellett természetesen az AlphaTauri csapata is ugyanezt a motort használja majd 2026-tól.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!