Hivatalos: Bourdais hosszabbított a Toro Rossóval

A Scuderia Toro Rosso pontot tett a hónapok óta tartó találgatások végére, és pénteken megerősítette, hogy szerződést hosszabbított Sebastien Bourdais-val, így a francia pilóta lesz Sebastien Buemi csapattársa a 2009-es idényben.

A Scuderia Toro Rosso pontot tett a hónapok óta tartó találgatások végére, és pénteken megerősítette, hogy szerződést hosszabbított Sebastien Bourdais-val, így a francia pilóta lesz Sebastien Buemi csapattársa a 2009-es idényben.

A Red Bull fiókcsapata sokáig hezitált versenyzői felállásának véglegesítésével, és több versenyzőt is kipróbált a téli teszteken.

Sebastien Buemi, a Super Aguri és a Honda egykori pilótája, Takuma Sato, valamint tavalyi versenyzője, Sebastien Bourdais voltak harcban az STR még üresen álló versenyzői üléseiért.

A faenzai kiscsapat elsőként Buemit igazolta le, majd ellentmondásos hírek jelentek meg a második versenyző kilétét illetően, ám a vezetőség végül úgy döntött, újabb bizonyítási lehetőséget ad francia pilótájának, aki a tavalyi esztendőben nem tudta felvenni a tempót csapattársával, a csúcsformában lévő Sebastian Vettellel.

“Örömünkre szolgál, hogy bejelenthetjük, Sebastien újabb szezont teljesít velünk” – mondta a csapat vezetője, Franz Tost. “Miután egy évet eltöltött a Toro Rosso színeiben, azt várjuk tőle, hogy a múlt évben szerzett tapasztalatát kamatoztassa a következő idényben.”

“Már ismeri a forma-1-es környezetet, a versenypályákat, és a csapatot. Továbbá az idei évben visszatérő slick gumik feküdhetnek vezetési stílusának. Egy sokkal tapasztaltabb, és érettebb versenyzőként kezdheti meg az idei évet. Ez pedig különösen értékes lesz, hiszen másik versenyzőnk, Sebastien Buemi egy újonc, aki a Red Bull tehetségkutató programján keresztül jutott el idáig.”

Bourdasi a következőkkel folytatta: “Egy igen hosszú és nehéz téli időszakon vagyok túl, de a várakozásnak már vége. Nagyon izgatott vagyok, hogy második szezonomat kezdhetem majd meg a Scuderia Toro Rosso színeiben.”

“Köszönettel tartozom a Red Bullnak és Dietrich Mateschitz-nek, hogy lehetőséget biztosítottak arra, hogy tovább folytathassam a munkát egy olyan csapattal, amely rengeteget fejlődött az elmúlt évben. Most csakis arra koncentrálok, hogy megfelelően felkészüljek az előttem álló idényre.”

“Az új szabályok miatt egy igen izgalmas és érdekes szezon előtt állunk, továbbá már nagyon várom, hogy jó kapcsolatot alakíthassak ki új csapattársammal, Sebastien Buemivel, ami biztosíthatja, hogy mindketten a lehető legjobb munkát tudjuk majd végezni a csapatnak, és a Red Bullnak” – tette hozzá a francia versenyző.

Ahogy arról tegnap már hírt adtunk, Bourdais a jövő héten már meg is kezdheti a munkát a jerezi teszteken.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS