Friss hírek

Hivatalos: Gasly marad az AlphaTaurinál 2021-ben!

Az AlphaTauri Forma-1-es csapata szerda délelőtt hivatalos közleményben erősítette meg, hogy Pierre Gasly 2021-ben is az istálló tagja marad. Hogy ki lesz a csapattársa, arról később ad tájékoztatást a csapat.

Gasly a 2017-es Maláj Nagydíjon csatlakozott az istállóhoz, 2019-ben pedig a Red Bull Racing versenyzője lett. Mivel az energiaital-gyárosok nem voltak megelégedve teljesítményével, idény közben visszaküldték a Toro Rossóhoz, mely csapat idén már AlphaTauri néven vesz részt az F1-es küzdelmekben.

A 24 éves Gasly azóta is pazar teljesítményt nyújt: a tavalyi Brazil Nagydíjon a 2. helyen ért célba, idén pedig nagy meglepetésre megnyerte az Olasz Nagydíjat, és rendszeresen végez pontszerző pozíciókban.

„Nagyon boldog vagyok, hogy egy újabb idényre az AlphaTaurinál maradok” – mondta Gasly. „Az idei év remekül megy, jó úton haladunk afelé, hogy a csapat történetének legjobb szezonját teljesítsük.”

„Úgy érzem, nagyon erős a kapcsolatunk, sikerült minden lehetőséget kihasználnunk, a legjobban az Olasz Nagydíjon. Különleges pillanat volt számomra, amikor Monzában megszereztem első Forma-1-es győzelmemet, és még különlegesebbé tette, hogy a csapat történetének második diadala volt ez, amire nagyon büszke vagyok.”

„A maximumot fogom nyújtani, hogy előrevigyem a csapatot, vállalom annak felelősségét, hogy annyira messze jussunk, amennyire csak lehet.”

Franz Tost, az AlphaTauri csapatfőnöke hozzátette: „Nagy örömömre szolgál, hogy Pierre velünk marad 2021-re is. Sok éve tagja már a Red Bull családjának, és remélem, hogy még sok szezon erejéig az is marad. Amióta tavaly visszatért a csapathoz, rendszeresen nagyon jó teljesítményt nyújt, két dobogós eredményt ért el velünk, a 2019-es Brazil Nagydíjon második, a csapat hazai versenyén, az Olasz Nagydíjon pedig első lett.”

„Pierre bizonyította rendkívüli versenyképességét, és minden versenyen ki tudja hozni a maximumot az autóból, a mérnököknek pedig értékes visszajelzést ad. Mentálisan is nagyon erős, mindig motivált, és ha kitűz magának egy célt, mindent megtesz azért, hogy elérje.”

A csapat másik versenyzőjével, Daniil Kvyattal még nem hosszabbított az istálló, ám jó esély van rá, hogy helyét 2021-ben Yuki Tsunoda veszi át.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!